Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Před devíti roky jsem byl z tohoto akčního nářezu na větvi, teď za nostalgii dávám slabší 4 hvězdičky. Ono náboj to stále má, výsledku moc pomohla božská hudba Hanse Zimmera. A Travolta dal vzniknout dalšímu cool záporákovi, který se prostě zapsal to filmové historie. Jeho hlášky, gesta, chování... Děj je stupidní, má spostu nelogičností, ovšem akce brilantní (ale není jí tolik co bych čekal). Bohužel herecky pokulhává Christian Slater, Samantha Mathis s neustále vykuleným výrazem také na věrohodnosti nepřidá. Přesto to má kouzlo moderního westernu. 70%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělý padouch Travolta (s pěkným Zimmerovým motivem) perfektně přehrává, neztrácí se ale ani Slater v méně vděčné roli hrdiny. Jednoduchý příběh (scénárista Yost dělal Speed) dal režisérovi dost možností se vyřádit - jedna akční scéna stíhá druhou a všechny jsou bravurně natočeny (jen těch vrtulníků, co bylo zničeno) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reklama na Volvo proběhla, radiaci detekující motýlci poletují a až Slater uplatní telepatické schopnosti, slunný jihozápad bude zachráněn - takže by mohli být všichni spokojení, …kromě mě. Lze vidět, že všechny producentské peníze neproletěly komínem, ale o to je výsledek žalostnější. Šest vagónů klišé, jen pro efekt točené akční scény topící se v marastu stupidity a teatrální Travolta, užívající pro své role záporáků pořád stejných hereckých postupů. Woo se zase jednou marně snaží předstírat, že jeho akční film je něco víc, což bych přirovnal k manželce předstírající orgasmus, zatímco její druh je už otočený na bok a spí.. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

S Wooem mám podobný problém jako s Michaelem Bayem. Oba se snaží být strašně cool, což někdy vede k perfektním filmům na odreagování a někdy k filmům vyvolávajícím rozpačité úsměvy a pocity trapnosti. Jakoby ti dva prostě jen tak stříleli odboku s myšlenkou: "Čím víc toho vystřílím, tím větší mám šanci, že se trefím." Operace Zlomený šíp je někde mezi. Dá se na to bez újmy koukat, ale nějaké extra nadšení se nekoná. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film plný trikových scén, výbuchů, střel a pádů, plus dvou každou chvíli odjištěných jaderných střel. Jednu z nich si John Travolta v roli pilota jedoucího ve vlaku a hlavního padoucha do smrti zapamatoval. Jen tak mimochodem: Dle známého válečného filmu Údolí stínů se termínem Zlomený šíp označuje také situace, kdy americká jednotka podléhá nepříteli a vyžaduje plnou leteckou podporu bombardováním kolem své pozice. Zlomený šíp je i název známého westernu z r.1950. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9846-operace-zlomeny-sip/videa/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)
  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)
  • Vic Deakins (John Travolta) má v lietadle pištoľ Beretta 92FS so záverom z nehrdzavejúcej ocele. Vo vlaku potom používa automatickú Berettu 93R a v bani pušku Ruger AC-556K. Kelly (Howie Long) používa vo filme pištoľ Beretta 92FS, samopal HK94 a brokovnicu Mossberg 590. Riley Hale (Christian Slater) používa vo filme pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P226, SIG-Sauer P228 a revolver Smith & Wesson Model 66 so 4-palcovou hlavňou, ktorý vzal strážkyni parku (Samantha Mathis). V bani taktiež používa samopal Beretta Model 12, vo vrtuľníku útočnú pušku M727 s granátometom M203. (ČSFD)

Reklama

Reklama