Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ohromujúca ukážka akčného žánru. Štýl Johna Woo je tu síce málo badateľný, jeho hollywoodsky kabát mu však sedí ako uliaty. John Travolta tu opäť dokazuje, že sa hodí skôr do úloh frajerských hajzlov, ako milých chlapíkov. Zvyšok je už len sympatický doplnok. Hudobný skladateľ Hans Zimmer, do filmu stvoril najlepší akčný soundtrack v histórii a pre mňa osobne je to jeho najvydarenejšie dielo, až takpovediac s mystickým nádychom. Film je svižný, v akčných scénach správne bombastický a nenudí ani sekundu. Jednoducho, 90. roky akčnému žánru priali. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím, ale moje sympatie šly ruku v ruce se zápornou postavou! Jo, Travolťák je špičkovej herec, co se týče zákeřnosti a parchanství a hlavní klaďas mu nejen fyzicky, ale ani herecky nesahá ani po pás... Jako kluk jsem Operaci: Zlomený šíp žral, i dnes se na ní s chutí rád podívám. A znova se opakuju - úspěch za tím je na bedrech parádního Travolty! 70% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano, na to že na režisérskej stoličke sedí John Woo je to slabé.Herecké obsadenie, akcie a aj ta hudba sú v pohode, ale ten scenár je hrozný.Ešte že ten film zachraňuje svižné tempo, pri ktorom sa moc nedá nudiť, ale inak je to slabý americký film, kde majú hlavný hrdinovia kopec šťastia a podobne.Však to poznáte. 60% - 3* ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Johna Woo skončila s příchodem do Hollywoodu a musíme to brát zkrátka jako chlapi. Klasicky výborné výbuchy nezakryjí nudu, při které jsem si mírně okusoval nehty a scénář, ve kterém se schovává více nelogičností, než je u průměrného spektáklu zvykem (a to to jindy neřeším). Na druhou stranu, kdokoliv říká, že poslední skvělý Travolta umřel s Julesem, zapomněl na tenhle explozivní kousek. John (Travolta) má jiskru a o dvě třídy převažuje vykuleného Slatera, jehož výkon mi připomněl Jasona Patrica v Nebezpečné rychlosti 2. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $70,770,147Tržby Celosvetovo $150,270,147║ v rámci akcie to vie vždy John Woo riadne prepracovať, je tam hneď niekoľko vydarených pasáží či už z vrtuľníkom, pádom bombardéra či vlakom, nuž príbeh klasický otrepaný ale pozerateľný /70%/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)
  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)

Reklama

Reklama