Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělý padouch Travolta (s pěkným Zimmerovým motivem) perfektně přehrává, neztrácí se ale ani Slater v méně vděčné roli hrdiny. Jednoduchý příběh (scénárista Yost dělal Speed) dal režisérovi dost možností se vyřádit - jedna akční scéna stíhá druhou a všechny jsou bravurně natočeny (jen těch vrtulníků, co bylo zničeno) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ohromujúca ukážka akčného žánru. Štýl Johna Woo je tu síce málo badateľný, jeho hollywoodsky kabát mu však sedí ako uliaty. John Travolta tu opäť dokazuje, že sa hodí skôr do úloh frajerských hajzlov, ako milých chlapíkov. Zvyšok je už len sympatický doplnok. Hudobný skladateľ Hans Zimmer, do filmu stvoril najlepší akčný soundtrack v histórii a pre mňa osobne je to jeho najvydarenejšie dielo, až takpovediac s mystickým nádychom. Film je svižný, v akčných scénach správne bombastický a nenudí ani sekundu. Jednoducho, 90. roky akčnému žánru priali. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Johna Woo skončila s příchodem do Hollywoodu a musíme to brát zkrátka jako chlapi. Klasicky výborné výbuchy nezakryjí nudu, při které jsem si mírně okusoval nehty a scénář, ve kterém se schovává více nelogičností, než je u průměrného spektáklu zvykem (a to to jindy neřeším). Na druhou stranu, kdokoliv říká, že poslední skvělý Travolta umřel s Julesem, zapomněl na tenhle explozivní kousek. John (Travolta) má jiskru a o dvě třídy převažuje vykuleného Slatera, jehož výkon mi připomněl Jasona Patrica v Nebezpečné rychlosti 2. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

I přes do očí bijící a do koulí kopající nesmysly a nelogičnosti se na to dá vcelku v pohodě mrknout. Faktem je, že víckrát už to vidět fakt nechci. Travolta jako vždy vynikající. Slater se sice snaží být klasickej akční hrdina, ale já mu to nevěřím. Je to čistě jen můj pocit. Fajn bylo to, že kamoška nebyla jen na ozdobu, ale skutečně pomáhala. Směšný ale bylo, že měla lepší mušku, než cvičení vojáci. Velmi dobrá byla hudba, které se většinou nevšímám, ale tady tak nějak fungovala. No 60 za lepší průměr. Ale jen díky JT a s přihlédnutím k tomu, že nějakej pátek už tenhle film existuje. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Už už jsem čekal, kdy nějaká ta masivní exploze film roztrhne na milióny popcornových zrníček... protože jde především o akční nášup, který je v pravidelných intervalech obohacen o cool výbuchy. Bouchá všechno, co se pyšní vysokým oktanovým číslem: supertajné letouny, tři nebo čtyři helikoptéry a navíc se tu odpálí atomovka. Honičky se uskutečňují prostřednictvím nezničitelných Hummerů nebo na vlakové soupravě. A aby toho všeho efektního nebylo málo, producíruje se tu elegantní Travolta, propagující nový vlasový gel a kouřící nenapodobitelným způsobem svojí cigaretu, jeho mjr. Deakins je fakt výbornej, rozhodně zastínil slušňáka Slatera. Příběh se rozehraje, ale v podstatě nijak kupředu nehrne, je jen nastavován dalšími a dalšími efektními scénami. Mjr Hall je geniální znalec lidského myšlení a bez problému určí, kdo, kdy, kam a čím cestuje. Závěr je ukázkově klišovitý, ale já mu to promíjím, protože film celkově mě vždy na 110 minut dobře zabaví. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/150 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)

Reklama

Reklama