Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Johna Woo skončila s příchodem do Hollywoodu a musíme to brát zkrátka jako chlapi. Klasicky výborné výbuchy nezakryjí nudu, při které jsem si mírně okusoval nehty a scénář, ve kterém se schovává více nelogičností, než je u průměrného spektáklu zvykem (a to to jindy neřeším). Na druhou stranu, kdokoliv říká, že poslední skvělý Travolta umřel s Julesem, zapomněl na tenhle explozivní kousek. John (Travolta) má jiskru a o dvě třídy převažuje vykuleného Slatera, jehož výkon mi připomněl Jasona Patrica v Nebezpečné rychlosti 2. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Už už jsem čekal, kdy nějaká ta masivní exploze film roztrhne na milióny popcornových zrníček... protože jde především o akční nášup, který je v pravidelných intervalech obohacen o cool výbuchy. Bouchá všechno, co se pyšní vysokým oktanovým číslem: supertajné letouny, tři nebo čtyři helikoptéry a navíc se tu odpálí atomovka. Honičky se uskutečňují prostřednictvím nezničitelných Hummerů nebo na vlakové soupravě. A aby toho všeho efektního nebylo málo, producíruje se tu elegantní Travolta, propagující nový vlasový gel a kouřící nenapodobitelným způsobem svojí cigaretu, jeho mjr. Deakins je fakt výbornej, rozhodně zastínil slušňáka Slatera. Příběh se rozehraje, ale v podstatě nijak kupředu nehrne, je jen nastavován dalšími a dalšími efektními scénami. Mjr Hall je geniální znalec lidského myšlení a bez problému určí, kdo, kdy, kam a čím cestuje. Závěr je ukázkově klišovitý, ale já mu to promíjím, protože film celkově mě vždy na 110 minut dobře zabaví. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/150 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $70,770,147Tržby Celosvetovo $150,270,147║ v rámci akcie to vie vždy John Woo riadne prepracovať, je tam hneď niekoľko vydarených pasáží či už z vrtuľníkom, pádom bombardéra či vlakom, nuž príbeh klasický otrepaný ale pozerateľný /70%/ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

John Woo v Hollywoodu natočil jen jeden lepší film - a to Tváří v tvář. Jeho druhý společný projekt s Johnem Travoltou je také vynikající, ale ne dokonalý. Woo by se měl zamyslet a natočit více filmů s Travoltou. To mu jde. Zlomený šíp je klasický nadprůměrný akční thriller. Nedosahuje ani průměrnosti, ale ani dokonalosti. Proto nadprůměrné hodnocení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tarantino istého času našiel v Johnovi Travoltovi "záporáka" vďaka filmu Pulp Fiction. Travoltovi rola sedla, ale vo filme Operácia: Zlomený šíp už nie. V úlohe pilota stíhačky pôsobí komicky pre svoju nadváhu. Film je len ďalší z rady priemerných akčných porcií. Klasicky nesmie chýbať pekná, slobodná baba a hit pre akčné masy je na svete. John Woo ma týmto filmom trochu sklamal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vic Deakins (John Travolta) má v lietadle pištoľ Beretta 92FS so záverom z nehrdzavejúcej ocele. Vo vlaku potom používa automatickú Berettu 93R a v bani pušku Ruger AC-556K. Kelly (Howie Long) používa vo filme pištoľ Beretta 92FS, samopal HK94 a brokovnicu Mossberg 590. Riley Hale (Christian Slater) používa vo filme pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P226, SIG-Sauer P228 a revolver Smith & Wesson Model 66 so 4-palcovou hlavňou, ktorý vzal strážkyni parku (Samantha Mathis). V bani taktiež používa samopal Beretta Model 12, vo vrtuľníku útočnú pušku M727 s granátometom M203. (ČSFD)
  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)

Reklama

Reklama