Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film je slabý pre prítomnosť nelogičnosti, hlavne v jednom prípade: Najprv je povedané, že po 3 neúspešných pokusoch zadať spúšťací kód bomby sa z nej stane len kus kovu, následne však je napriek 3 uskutočneným nesprávnym zadaniam kódu veľký boj o bombu - teda sa k nej pristupuje ako k stále spustiteľnej. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film. Travolta jako padouch je výborný a Slater mu hodně dobře sekunduje. Perfektní akční scény (hlavně ta konečná na vlaku) a hlavně skvělá zábava. Akorát bych vůbec nepoznal, že je to film Johna Woo. Vůbec jsem tam nepoznal jeho rukopis (žádný zpomalený přestřelky, stovky mrtvol). I tak skvělý snímek. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

S Wooem mám podobný problém jako s Michaelem Bayem. Oba se snaží být strašně cool, což někdy vede k perfektním filmům na odreagování a někdy k filmům vyvolávajícím rozpačité úsměvy a pocity trapnosti. Jakoby ti dva prostě jen tak stříleli odboku s myšlenkou: "Čím víc toho vystřílím, tím větší mám šanci, že se trefím." Operace Zlomený šíp je někde mezi. Dá se na to bez újmy koukat, ale nějaké extra nadšení se nekoná. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím, ale moje sympatie šly ruku v ruce se zápornou postavou! Jo, Travolťák je špičkovej herec, co se týče zákeřnosti a parchanství a hlavní klaďas mu nejen fyzicky, ale ani herecky nesahá ani po pás... Jako kluk jsem Operaci: Zlomený šíp žral, i dnes se na ní s chutí rád podívám. A znova se opakuju - úspěch za tím je na bedrech parádního Travolty! 70% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Operace: Zlomený šíp je luxuxní akční pecka, aby také ne, když za ní stojí mistr na akční záležitosti režisér John Woo. Tento film mně chytnul i hned od začátku, kdy Travolta se Slaterem boxují. Tempo si film udržuje po celou svou stopáž. Některé akční scény byli vážně skvělé. Skvěle provedeny a skvěle natočeny. Scénář filmu není nijak nejlepší, ale docela je hodně zábavný. Jediný velký minus má tento film za docela hloupé dialogy. Ovšem hudba, no to bylo něco perfektního. Hans Zimmer je a vždycky bude nejlepší skladatel. Herecké obsazení je také slušné. V roli klaďase je Christian Slater velmi dobrý, ale John Travolta v roli padoucha přehrává naprosto všechny. Jeho pohyby, jeho pohledy jsou něčím, co z jeho výkony dělá výborný. Nějak mi ale nesedla Samantha Mathis. Tento film pobaví i na několikáté shlednutí! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje scénu, v ktorej je muž zasiahnutý kladivom do hlavy, čo ho vymrští dozadu, dokonca sa na chvíľu odlepí nohami od zeme. Kladivo hodené človekom by na to nemalo dostatok energie. (ČSFD)

Reklama

Reklama