Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během druhé světové války se vedly urputné boje také v Tichomoří. Japonským nepřátelům se tehdy podařilo rozluštit všechny spojenecké kódy. Americký námořní sbor proto vyvinul nový šifrovací systém, založený na jazyce kmene Navajo. Příslušníci tohoto domorodého národa se následně v bojích velmi osvědčili jako radisté-šifranti. Aby se nedostali do rukou nepřítele a nemohli šifru vyzradit, dostal každý z nich osobního ochránce, který měl dva úkoly: postarat se o radistovo bezpečí, nebo ho v případě hrozícího zajetí zabít. Právě z tohoto důvodu je navažskému radistovi Benovi Yahzeemu (Adam Beach) přidělen seržant Joe Enders (Nicolas Cage), který se dosud potýká s následky nedávného zranění. Joe se zpočátku ke svému nezkušenému partnerovi nechce znát. Jejich pouto se však začne vytvářet poté, co se i s dalšími mariňáky zúčastní těžkých bitev o strategicky významný japonský ostrov Saipan. Dokázal by Joe v případě potřeby zabít muže, který si mezitím získal jeho respekt? Válečný snímek je dílem nejznámějšího hongkongského režiséra Johna Woo (Operace: Zlomený šíp, Tváří v tvář). Vedle příběhu o přátelství dvou povahově i kulturně rozdílných mužů je film i velkolepou válečnou podívanou, která si v přesvědčivém zobrazení bojových situací nezadá s nejlepšími díly tohoto žánru (Zachraňte vojína Ryana, Tenká červená linie). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie filmy sú vojnové a toto dielo je jedno z mojich najobľúbenejších. Nicolas Cage ako vojak pôsobí veľmi dôveryhodne. Chválim skvelý scenár a špeciálne efekty. Scény s náletom lietadiel zhadzujúcich bomby sú nezabudnuteľné. Okrem Nicolasa Cagea si zaslúži pochvalu za herecký výkon aj Peter Stormare. 5* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No... Herci? Krásný konzert mých oblíbenců... Děj? Pěkně, celkem originálně zvolený... Realistické scény? Senzační, kruté a hojně zastoupené!... Kamera? Dost špatná... Hudba? Ani jsem si jí nevšimla... Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nebýt konce, dala bych čisté čtyři hvězdičky - teď jsou to tři s plusem.;-) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po technické a vlastně i herecké stránce takřka perfektní válečný film. Už dlouho jsem neviděl válečný snímek tolik založený na akci a Windtalkers mě opravdu chytli. Reálné to však moc není, Cage je po celou dobu filmu nesmrtelnej hrdina, kterej tancuje mezi kulkami jak profesionální baletka a na konci ho sundá jeden pitomej šrapnel? Pff. Plus dávám za krásnou indiánskou hudbu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fanoušky Johna Wooa tenhle film opět moc nenadchne, ale určitě je o dost lepší než předchozí MI:2. A proto doporučuji, posuzovat ho jako řadový válečný film. Tady se řadí na špici toho, co bylo v posledních letech natočeno, jednak proto, že Woo je stále velmi dobrým režisérem, a pak kvůli slušnému obsazení, kam vedle ověřených jmen (Cage, Slater, Stormare) dobře zapadli i nováčci Beach a Willie. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě překvapily dvě pro americkou kinematografii neobvyklé věci - hlavní hrdina (N. Cage) se nechová zrovna dvakrát klaďácky a ještě k tomu položí ve válce život (ve většině amerických válečných filmů se vrací hrdinně domů). Ale i kdybych při hodnocení nebrala toto v potaz, velice se mi snímek líbil a 4* jsou tedy na místě. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku scény v Camp Pendleton je možné vidieť americkú vlajku s 50 hviezdami, v roku 1943 ich však bolo na vlajke len 48. Posledné dve boli pridané až v roku 1959. (beso74)
  • Roli „Private First Class Nellie" měl původně ztvárnit Steve Termath. Nakonec si ji však zahrál Martin Henderson. (Terva)
  • Většina filmových postav je oproti skutečné první linii mariňáků přibližně o 10 až 15 let starších. (KucC)

Reklama

Reklama