Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

slord 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, ako uzrel svetlo sveta jeden z najlepších filmov všetkých čias - Krstný otec, dozvedáme sa tu o tom čo sprevádzalo natáčanie tohto snímku a nebola to veru prechádzka ružovou záhradou. Seriál je pojatý veľmi atraktívne a pútavo, atmosférou a hudbou dokáže diváka preniesť do 70. rokov veľmi ľahko. Herecky je to špičkové, hlavným ťahúňom je Miles Teller ako producent Al Ruddy, ktorému držíte palce celý čas a prajete mu, aby mu to vyšlo, ďalej je tu Dan Fogler, ktorý si skvelo strihol Coppolu a spolu s Mariom Puzom tvoria fajn komické duo, a samozrejme mohol by som pokračovať aj ďalej, lebo väčšina castu si to dáva parádne, niekedy sú vyobrazené postavy síce až karikatúrne, ale nevidel som v tom problém. Pocta legendárnemu snímku akú si právom zaslúži, je v tom cítiť lásku k filmom ako takým a fanúšikovia filmu si prídu na svoje. 9/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Obavy, jestli je taková látka vůbec potřeba, trochu rozptýlilo vysoké hodnocení tady na CSFD a pár pozitivních recenzí ze zahraničních webů. No a nakonec jsem té upřímné lásce k Puzově a Coppolově dílu podlehl (a bránil jsem se chvíli jako vždycky, když kvalitu předběhne hype). Láska tvůrců seriálu The Offer k filmu Kmotr je ale více než přesvědčivá (včetně potitulkových scén z natáčení) a kdo má Kmotra rád (mám ho v TOP2 společně s dvojkou), je tady doma. Břitkost dialogů nešetřící slovíčkem fuck na každém rohu dělá ze seriálu solidní komedii Scorseseho typu. Výjimečné scény (setkání s Marlonem Brandem, večeře před začátkem natáčení, výstupy naspeedované asistentky v podání Juno Temple a snad každá scéna s Matthew Goodem v roli Roberta Evanse - životní role?) ujišťují, že dramaturgové o seriálu přemýšleli, chtěli doručit zážitek a zasazení do historických reálií je baví. Co se týče produkce samotného seriálu, tak tam vyhrává na celé čáře nadšení všech zúčastněných a přebíjí jinak standardní nedostatky produkce pro televizní obrazovky. The Offer je seriál, který v životě rád uvidím i vícekrát, protože se u něj dobře bavím po celou jeho dálku s úsměvem na rtech :) A samozřejmě, že po shlédnutí si člověk musí pustit i Kmotra samotného, ne-li celou trilogii a má chuť i na všechny filmy Marlona Branda a Al Pacina a Francise Forda Coppoly a nakonec i Paramountu. A ten to udělal sakra dobře, protože tím předpokládám zvelebil půlku své databáze na online VOD portále. A do toho sedlo, že zrovna čtu životopis George Lucase, který s Coppolou strávil nemálo času :) Hollywood v plné parádě! P.S. I nad tím sebepochvalným pojetím Ruddyho jde přimhouřit oči :) ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál. Člověk co má rád Kmotra, ale i obyčejný divák, je nadšen. Dobová stylovka s množstvím faktů, které člověk znal a se spoustou dalších, které jsou novinka. Okolo natáčení byl solidní šrumec a toto zpracování to vystihlo naprosto skvostně. Člověk pak má chuť si Kmotra hned zase pustit, což jsem udělal a vychutnával si v něm ty drobnosti o kterých se v seriálu hovořilo. Skvělé obsazení, úžasní herci. Hned to zapadlo mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Navíc jsem rád, že je to jednosériová záležitost a nevzniká tak z toho vaření z vody. Skvělé, skvělé, skvělé! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TENHLE FILM JE JAKO HYDRA! JEDNU HLAVU USEKNEŠ A DALŠÍ…“   Tak tohle je neuvěřitelný! Víte, mám rád třeba „Tenkrát v Hollywoodu“ pro tu nostalgickou atmosféru, která z filmu vyzařuje. Ovšem tady…. kurva tady z toho cáká a cáká a …Možná jsem se před tím mohl znova mrknout na „Kmotra“, abych si víc užil ty vtípky či pomrknutí, kterých je tady hafo. „The Offer“ je 10ti hodinovej film o filmu, jakej svět neviděl. Politika, vliv mafie, filmovej byznys, ženská emancipace, odkazy na další filmy (Love Story, Útěk, Nejtěžší yard…), herce a herečky… prostě seroš pro filmový fandy (kde ti, co znaj Kmotra, budou mít výhodu).   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) The Godfather.  2.) Chci svoje jméno na plakátu.  ///  Thx za titule „dusanho“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Neduživý bráška Vinylu a The Deuce, který doplácí na průměrné tvůrce. S HBO péčí by to snad dopadlo lépe. Tady mám pocit, že koukám na seriál z devadesátých let. Herecky kolísavé, Teller ok ale taková Juno Temple vypadá, že už pět let závodně šňupe (a právě ve Vinylu ji to fakt seklo). Když už Coppola a nelehký proces natáčení, tak rozhodně Hearts of darkness. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Táto epizóda správne ukazuje, že Marlon Brando sa nezúčastnil na udeľovaní Oscarov v roku 1973, ale omylom je tu zúčastnený Anthony Ippolito ako Al Pacino - ten však bojkotoval v ten rok Oscary takisto. Brando poslal namiesto seba Sacheen Littlefeather (tu ju hrá neuvedená herečka), aby predniesla politický prejav proti hollywoodskemu zobrazovaniu domorodých Američanov a upozornila na patovú situáciu vo Wounded Knee. Pacino bojkotoval ako protest za to, že bol nominovaný na „Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe“, aj keď mal vo filme viac času na scéne ako Brando (ktorý bol nominovaný na najlepšieho herca a aj to vyhral). (Arsenal83)
  • V seriálu se diskutuje, že plakát s ansámblem postaveným do tvaru „V“ (anglicky „flying V“) není diváky příliš vítán, protože se s postavami nedokážou ztotožnit. Jeden z plakátů seriálu má přitom právě tento vzhled. (tom.nosek)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama