Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud se budete na Seaspiracy dívat s očekáváním klasického dokumentu, který obsáhne celé téma, pojmenuje problémy a nabídne řešení, budete zklamáni, protože tohle není ten typ dokumentu a podle mě ani být nemá. Stejně jako o téma v něm totiž jde o jeho vypravěče a režiséra Aliho Tabriziho a o jeho prozření, které má diváky motivovat k jejich vlastnímu. Pravda je, že strhující dokument si představuji jinak a něco bylo děláno vyloženě pro efekt (animované vsuvky například), ale síla mnohých záběrů, důvod, proč vznikly, a tak nějak i vlastní svědomí mi nedovolí dát nižší hodnocení.____P.S. Taky jste měli při rozhovoru o známce Dolphin Safe pocit, že to je absurdní scéna jako z Borata? ()

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

Je to velmi podobné Cowspiracy, včetně podobné osobnosti hlavního představitele (pro mnohé určitě vysoce nesympatický), nějakých neobjektivit, skákání od tématu k tématu, rozhovory s NGO, které z toho nevychází vůbec dobře...Ale jako budíček je to perfektní, cílová skupina je zasažená (207 milionů předplatitelů Netflixu) a to je účel. Přestávám jíst rybí saláty v konzervě a dneska už bych si žraloka nedal. I když byl moc dobrej, lokálně ulovenej a připravenej v chudé části Íránu. ()

Reklama

Duch217 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, jak moc je podle některých tenhle dokument "neobjektivní". Ten problém tu je a všechny protistrany dostaly prostor se vyjádřit - to, že se vyjádřily debilně nebo vůbec v žádném případě neshazuje význam tohoto dokumentu. Jakákoliv snaha dostat do povědomí podobná témata se cení a forma jde podle mě v tomto případě trochu stranou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pch, zevraj nejedzte ryby a zachranite planetu ? A co potom cela kopa statov, ktorych ekonomiky su priamo zavisle na rybolove? A na rybolove zavisi aj vyziva desiatok milionov ludi. Niektore tvrdenia su maximalne sporne, vycucane z prstu. Prirodu treba chranit, ale ne tak ako tvrdi Tabrizi : 80 % ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že to nakusuje příliš mnoho témat, aniž by to dalo ucelenější odpověď na jakékoliv z nich. Takže to působí takovým "od každého trochu" dojmem, tím pádem to nepřináší nic nového a jiné dokumenty daná témata zpracovaly lépe. Ať už jde o Zátoku, která popisuje vybíjení delfínů nebo o Temnou stránku lodní dopravy, které rozebírá dopad člověka na oceán. Navíc mě přijde trochu znepokojivé, jak se tam hází obrovská čísla, která jsou vytažená z kontextu a s divákem manipulují. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama