Reklama

Reklama

Jeepers Creepers: Reborn

  • USA Jeepers Creepers 4
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v době, kdy festival Horror Hound pořádá svou vůbec první akci v Louisianě, kam přitahuje stovky geeků, šílenců a zarytých hororových fanoušků z širokého okolí. Mezi nimi je Chase, doprovázený svou přítelkyní Laine. Během cesty Laine začíná zažívat nevysvětlitelné předtuchy a znepokojivé vize spojené s minulostí města a zejména s místní legendou The Creeper. Když festival začíná, věří, že na místo bylo přivoláno něco nadpřirozeného a že ona je středem toho všeho. (TommyZR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Oh boy. Here we go.... Už od začátku, kdy bylo jasné, že nový přírustek zrežíruje někdo jiný, že se nebude navazovat na předchozí díly, a že Creepera bude hrát nový herec, tak si každý z těch šesti fanoušků, co tahle série má asi pomyslel, že to nebude stát za nic. A trefili se. Nejprve tedy pozitiva: 1) sympatická ústřední dvojice, kterým sice úplně nefandíte, zároveň vám však nejsou totálně u prdele, 2) oceňuju snahu o jiné pojetí látky, o jiné atmosféře snímku, která sice nikdy pořádně nevygraduje, ale zároveň máte pocit, že se snažili scenaristi o něco jiného. Mno, to by asi tak bylo vše. A teď negativa: 1) tvůrci evidentně STÁLE neumí vyslyšet fanoušky, kteří chtějí vidět zrod Creepera, proč je takový, jaký je, kdy se stala jeho proměna, proč funguje tak, jak funguje... nebo přinejmenším co se stalo po těch 23 letech ve druhém díle, KURVA. To je to takový problém konečně jednou vidět, jak se Creeper probouzí? Jak zápasí s taťuldou z druhého dílu? 2) Creeper. Když unikly na povrch fotky samotného Creepera tak rok zpátky, producenti to setřeli s tím, že je to jen cosplay. Hovno, nevěřil jsem tomu ani tehdy. Creeper má vypadat strašně, má vyvolávat strach - do dnešní doby mě první díl straší, jak z "ničeho" udělali tak temnou atmosféru. Creeper vážně vypadal nechutně. Tady Creeper zápasí s člověkem a ten ho porazí. Dokonce několikrát. A to tak pičoidním způsobem, že se tomu musíte smát. Tohle by se v původní sérii takhle snadno nestalo... Tam byl Creeper alfasamec, na vrcholu potravinového řetězce, nezastavil by ho nějaký kus klády. Prostě trapas, tomuhle herci absolutně nežerete nějakej strach, neumí to prodat, neumí být "creepy" - což je prostě u monstra, kterému říkají Creeper nemalý problém. 3) CGI - všude, všechno, nic není pravý, scéna na hřbitově jsou jen jedničky a nuly, prý ani TEN BARÁK nebyl celý real a je jen naklonovaný v compu. No wtf panstvo. 4) Příběh - když si přečtete režisérův Twitter, jak tam nadává na snímky typu Duna, Tenet a já nevím, kdo ví co, člověk by si řekl, že on sám dokáže vytvořit film, který dokáže diváka zaujmout. Hovno z toho. Je to céčkový režisér s céčkovým scénářem. Neumím si představit, jak tohle má být první díl trilogie. Navíc, pokud chcete vidět akci, doporučuji přeskočit prvních 50 minut filmu, neděje se tam nic podstatného. Jsou tam dějové linky, které nejsou vysvětleny (takže si to šetří až na případný sequel??), takže vůbec nevíte, co si o tom filmu máte na konci myslet... což mi připomíná - 5) WTF ending? Suma sumárum: Myslel jsem si, že trojku nic nepřekoná, ale tohle dílko to překonalo. Strašný. Nechte Creepera spát, nikdo z vás tu látku neumí dobře uchopit. I normální fanoušci by napsali lepší scénář. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

O něco snad lepší, než předchozí Fantasmagorický třetí díl, ale stále se jedná o levnou, děsnou sračku. Důchodcovský, nostalgický úvod byl ještě fájn + celkem hezká hlavní postava, ale to je asi tak vše. O Gore se tu nedá moc mluvit, neherci, příběh nudný, otřesný green screen, amatérský look, rozklepaná kamera. Špatný. Tohle už je zřejmě nadobro, mrtvá značka. Někdy si budu muset z lítosti připomenout první díl. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár prichádza na hororový festival do mestečka v Louisiane, ktoré je opradené legendou o tajomnom Creeperovi, ktorý sa objaví každých 23 rokov a 23 dní po sebe zabíja. Netušia, že dátum festivalu sa zhoduje s jeho ďalším návratom. - Jedna hviezdička za úvodnú scénu s hororovou legendou Dee Wallace, ktorá vyzerá, ako keby bola vystrihnutá z nejakého úplne iného filmu, poprípade ako keby ju zrežíroval niekto úplne iný. To čo začne potom, to sa ani neoplatí komentovať, ale predsa napíšem aspoň pár postrehov. V tomto prerobení série, u ktorej mi nikdy nebolo jasné, prečo sa napriek svojej celkovo nízkej kvalite stala kultom, nefunguje vôbec nič. Odporná kamera, iritujúce filtre, naprosto tupý scenár a ako vrchol sa to celé snaží tváriť úplne vážne s nulovým odlahčením, ktoré by divákovi aspoň trochu naznačilo, že majú tvorcovia štipku sebareflexie. Ak patrí Salvova trojka medzi top 800 najhoršie hodnotených filmov, toto by malo bez problémov atakovať top stovku. A toto išlo prosím pekne do kín, zatial čo pecky ako Prey alebo Fresh vyšli na VOD. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou fakt špatné a jediné, co se jim dá přiznat, je relativně slušná technická stránka. Vše ovšem vynahrazuje dlouhé finále, které je blbé až to bolí, ale je to blbost zábavná. Creepersák dostává poměrně hodně prostoru a divák se o něm kupříkladu dozví, že miluje svůj gramofon. Postavy se chovají jako ukázkoví debilové a režisérova snaha dostat je do zoufalých situací je tak účelová, že se člověk musí chtě nechtě smát. No a všechno korunuje špotákovský závěr, který by se spíš hodil do nějaké přiznané parodie, než sem. Suma sumárum necelou hodinu je to srajda a zbytek guilty pleasure. 30% ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Boha jeho, to čo vytvorili za hnusný grcoidný sračkovitý paškvil? Oproti tomuto bola aj trojka peckový film. Také hnusné CGI a brutálne hrozný Green Screen som nevidel možno aj od čias ranných deväťdesiatiek. Toto bola čistá urážka degradovanej značky. Jednotka bola pecková, zažil som ju v kine. Dvojka bola viac mainstreamová, ale stále bola aj po technickej stránke aj po stránke rozvíjania príbehu viac ako len na úrovni. Trojka som myslel, že padla na dno, ale ak by to tak bolo, tak štvorka prerazila dno do kilometrovej diaľky až do Austrálie. Fuj, grc, hanba. Ten hnusný plochý a do očí neskutočne bijúci Green Screen fakt vo mne prebúdzal spomienky na céčkové videobraky z dôb ranných deväťdesiatiek. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film mal pôvodne opäť režírovať tvorca prvých troch častí Victor Salva. No kvôli kontroverznej minulosti amerického režiséra sa štúdio obávalo kritiky. Salva nakoniec tlaku okolia podľahol a z projektu vycúval. Žezlo nad filmom prevzal Fín Timo Vuorensola, ktorý celý koncept prerobil a z regulárneho tretieho pokračovania, ktoré plánoval Salva, nakoniec urobil reštart. (tXtX)
  • Jedná sa o reštart série a zároveň o prvú časť plánovanej novej trilógie. (tXtX)

Reklama

Reklama