Reklama

Reklama

Jeepers Creepers 2

  • USA Jeepers Creepers 2 (více)
Trailer 1

Jednou za 23 let se probudí zlo a 23 dní se krmí na lidech...
Parta teenagerů - basketbalistů a jejich trenéři se vracejí školním autobusem po odlehlé dálnici ze zápasu domů. Po cestě praskne pneumatika, autobus se stane nepojízdným a basketbalisté zůstanou odříznuti od civilizace. Blíží se noc a krvelačné monstrum se zrovna po 23 letech probudilo. A má hlad. Velký hlad... (vw.cobra)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jeeper Creepers jednotka je výborný horor. S dvojkou to už je horšie, ale stále sa mi to páčilo. Celkom slušne som sa zabával a musím uznať, že masky stoja za to. Creepers je ale riadny týpek. Akcie tak akurát a atmosféra je celkom slušná, ale nie je to bohviečo .Príbeh je veľmi jednoduchý a na dnešnú dobu neoriginálny. Ale to je jedno, ja oceňujem to, že faktom u mňa je, že som sa u toho skvelo zabával a to bolo moje skoršie hodnotenie len dvojhviezdičkové. Musím ísť hore a musím uznať, že je to super zábava. Len tá super atmosféra a originalita z prvého dielu už nezostala. /70%/ ()

Motinski odpad!

všechny recenze uživatele

Seriózny odpad bez hororovej atmosféry a technicky nezvládnutý vôbec. Hlavný strašiak pôsobí viac vtipne ako keby mal strašiť. (čo bolo cítiť aj minule, ale nie až tak moc) Scenár je naivná blbosť čo sa hodí možno do nejakej epizódy Bojíte sa tmy. Aj tam som videl viac dielov s lepšou atmosférou ako tu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veru tak, Creeper síce nemá charizmu a jeho herecký výkon je spomedzi všetkých postáv asi najhorší, ba čo viac, jeho portfólio útočných pohybov tiež nie je veľmi pestré. Približne v polovici filmu vás už jeho kúsky pomaličky prestanú baviť, podobne ako tvorcov filmu, a tak chtiac - nechtiac prikročíte až k žánru hororovej komédie. Strach je nadobro preč, nastupujú veľmi absurdné momenty vyvolávajúce smiech. Nie každý si môže byť istý, či sa do filmu nepriplietla aj pasáž viac známeho Scary Movie 3. Film tak po hodinke stratí tempo, nasadenie, pestrosť a zvrhne sa na naťahovanú zlátaninku. No a čo sa týka skvelej známej piesne Jeepers Creepers - tak tá v druhom dieli prakticky ani neodznie, hoci sa záhadným spôsobom dostala do uvedenia v záverečných titulkoch. Zvláštne. Že by vystrihli takú perlu na soundtrack. Tomu sa mi ani nechce veriť. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Victor Salva má talent. Vie slušne režírovať, pekne pohybovať kamerou, i v správnom momente použiť nejakú tu ľakačku. Na čo ale doplatil teraz, je stupídny scenár plný dementných dialógov a ešte dementnejších postáv. To, čo ma pri filmu držalo, je hlavný záporák Creeper. Vždy, keď sa coolovo zaksichtil do kamery, vyceril zuby, poupravil si klobúk, či roztiahol krídla - tieto momenty som len gurmánsky vychutnával. Creeper má proste štýl. Rád by som videl, ako by sa Salva popasoval s žánrovo príbuznou Nočnou morou, či Piatkom trinástym. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Začátek fajn, ale jakmile se dostávají ke slovu sportovci a obecně vždycky, když se do pokračování vloží přehršel postav, začíná děj tak nějak debilnatět. Náš starý dobrý vrahoun se předvádí možná až moc často a tím tak ubírá na kvalitě atmosférických hororových chvilek, které pak začínají být předvídatelnější a předvídatelnější. Nemůžu na to vyloženě naplivat, ale kvalita příběhu šla jasně dolů a tak v podstatě není nic jiného k hodnocení. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Původně se měly ve druhém dílu objevit i Trish (Gina Philips) s Jezelle (Patricia Belcher) pátrájící po Creeperovi, zatímco autobus plný teenagerů měla být jen vedlejší zápletka. Čím více ale Victor Salva pracoval na scénáři, tím víc mu připadala dějová linka kolem autobusu zajímavější, a tak se nakonec postavy Trish a Jezelle rozhodl vyškrtnout ze scénáře. Pomohl tomu i fakt, že Gina Philips odmítla možnost si znovu zahrát svou postavu z prvního dílu. (SidneyP)
  • Film byl nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší horor. (Terva)
  • David Bondelevitch a Victor Salva byli oceněni cenou Golden Reel za nejlepší editaci zvuku. (Terva)

Reklama

Reklama