Reklama

Reklama

Bo Huang

Bo Huang

nar. 26.08.1974 (49 let)
Čching-tao, provincie Šan-tung, Čína

Biografie

Do expandujícího a ekonomicky vyspělého města ležícího při okraji Žlutého moře, Qingdao, se charismatický herec s nezaměnitelným smyslem pro humor narodil soudržné rodině vysoce postavených městských činitelů na závěr měsíce srpna v roce 1974. Díky tomu si tu a tam dělal možná dokonce i starosti, když byl policejními složkami v pozdních nočních hodinách nejednou doprovázen ke dveřím svého domova.

Bo si s lidmi kolem sebe nikdy příliš těžkou hlavu nedělal. A když v době studií pracoval jako barový zpěvák a občasný tanečník, shledal tento přístup jedině přínosným. Později si tanec oblíbil natolik, že se po krátkou dobu věnoval jen jemu. To mu ale dlouho, stejně jako velká množství dalších zaměstnání nevydrželo. Po ne příliš úspěšném podnikatelském záměru, který u svých zákazníků nenašel velkého pochopení, se Bo rozhodl zkusit své štěstí s hudební kapelou. Ta se jmenovala Blue Sand Wind. A chvíli to dokonce vypadalo, že na lokální poměry to zas až tak špatný nápad nebyl. Bo měl ale větší plány. Herecké. A když ho posléze nepřijali na prestižní Pekingskou akademii filmu a herectví, The Beijing Film Academy, rozhodl se k filmu dostat přes svého přítele. Ten jej s kladným doporučením seznámil s filmovým režisérem Guanem Hu.

Jeho opravdová filmová kariéra ovšem započala až o dva roky později. Jeho první rolí byla postava Tang Wenjuna v televizní sérii Black Hole (2000). V téže době se napodruhé pokusil o přijetí na filmovou akademii, kde ho konečně přijali. Bo se zabýval studiem dabingu z něhož o několik let později složil úspěšné závěrečné zkoušky. To byla doba, kdy se jeho herecký talent shledával se stále větším úspěchem. Díky nezaměnitelnému charisma na sebe upozornil rolí ve snímku Crazy Stone (2006). S rokem 2007, svatbou s životní partnerkou, Xiao Ou, a filmovým snímkem Hooked On You (2007) přišlo i první významné ocenění jeho hereckého talentu. S rolemi v televizních sériích se Bo vypracoval ke komerčně úspěšným filmovým snímkům a v roce 2010 byl považován za jednoho z nejúspěšnějších čínských herců. Jako detektiv se dokázal prosadit ve snímku Legend Of The Fist: The Return Of Chen Zhen (2010), jako David ve snímku The Story Of David (2011), či jako tajný agent ve snímku Guns And Roses (2012). V roce 2012 dostává šanci zahrát si bláznivého pohůnka v historické černé komedii Design Of Death (2012) a díky komerčně úspěšnému snímku Lost In Thailand (2012) se Bo zařazuje po bok nejzvučnějších hereckých jmen současné čínské kinematografie.

Ian "Conspi" Maitner

Herec

Režisér

Filmy
2018

I čchu chao si

Producent

Filmy
2023

Xue ba

Host

Pořady
2014

Bēnpǎo Ba

Reklama

Reklama