Reklama

Reklama

Alicia von Rittberg

Alicia von Rittberg

nar. 10.12.1993 (30 let)
München (Stadt), Bayern, Německo

Biografie

Německá herečka Alicia Gräfin von Rittberg se narodila 10. prosince 1993 v hlavním městě Bavorska, v Mnichově. Tato 165 centimetrů vysoká blondýnka s modrozelenýma očima umí kromě němčiny i anglicky a italsky. Ve volném čase hraje na piáno a nebo se věnuje tanci (balet, hip hop, jazzové a moderní tance) či sportu (lyžování, snowboarding, tenis).

Na televizní obrazovce se poprvé objevila v roce 2007 v německém kriminálním seriálu STAREJ (Der Alte). V drobných rolích se zde představila dvakrát, ve 30. a 37. řadě. Následovaly filmy DIE LAWINE a DIE SACHE MIT DEM GLÜCK. V životopisném filmu ROMY z roku 2009 ztvárnila mladší verzi hlavní hrdinky Romy Schneider. O něco více prostoru získala o rok později ve snímku TAJEMSTVÍ VELRYB. Ve dvojdílném katastrofickém filmu o tragické nehodě největší německé vzducholodi HINDENBURG si zahrála jednu z cestujících. Hlavní roli sirotka v poválečném Německu ztvárnila ve filmu UND ALLE HABEN GESCHWIEGEN. V roce 2012 se objevila ve vedlejší roli ve filmu BARBARA.

Nejvíce se ale do povědomí diváků mimo Německo zapsala díky hvězdně obsazenému válečnému filmu ŽELEZNÁ SRDCE (Fury) z roku 2014, kde se přestavila jako německá dívka Emma, která se zamilovala do hlavního hrdiny. Dále se objevila ve filmech DIE HEBAMME, DIE UNTERWEGS MIT ELSA nebo v komedii DAS ROMEO-PRINZIP. V britsko-francouzském thrilleru OUR KIND OF TRAITOR si zahrála po boku Ewana McGregora. Roli Lotte Seiler si zopakovala v roce 2016 ve filmu HEBAMME 2. V roce 2017 by se měla představit v hlavní roli německého seriálu CHARITE a také v seriálu GENIUS, který je inspirován životem Alberta Einsteina, jehož ztvární Geoffrey Rush.

V roce 2013 získala hned dvě ocenění za film Und alle haben geswiegen, a to "Bayrischer Fernsehpreis, Beste Nachwuchsschauspielerin" (Cenu bavorské TV pro nejlepší mladou herečku) a "Preis der Saarland Film Gmbh" (Cenu Sárského filmu GmbH). O rok později byla oceněna "Neue-Gesichter-Preis, Beste Nachwuchsschauspielerin" (Cenou nových tváří pro nejlepší mladou herečku) za film Die Hebamme.

ArsenalEagle

Herečka

Host

Pořady
2017

Abendshow

Reklama

Reklama