Reklama

Reklama

Noah Hathaway

Noah Hathaway

nar. 13.11.1971 (52 let)
Los Angeles, California, USA

Zajímavosti (11)

Nekonečný příběh (1984)

  • Říkalo se, že kůň opravdu umřel při natáčení scény v bažinách smutku. Nakonec se potvrdilo, že to není pravda. Žádný kůň během natáčení neumřel, byl dokonce darován Noahu Hathawayovi (Átrej). (Sylviiii)

Nekonečný příběh (1984)

  • Český dabing, se kterým byl tento film uveden a s nímž je v zemi spojen, místy pozměnil vyznění originálu. Hrdina Atreyu (Noah Hathaway) je v české verzi v prvním pádě Átrej, z Falkora (Alan Oppenheimer) se stal Falko, z Jižního orákula se vinou patrně špatného odposlechu stalo Sandonoriko („Southern Oracle“). V klíčovém momentu filmu, kdy má Bastian (Barret Oliver) pojmenovat královnu Fantazie, zakřičí „Moonchild“, tedy „Měsíčnice“, v českém dabingu to ale je „maminko“. (L_O_U_S)

Nekonečný příběh (1984)

  • V knižní předloze je většina hlavních postav vyobrazena úplně jinak, než jak vypadají ve filmu. Například Dětská císařovna (Tami Stronach) je popsána jako mladá dívka se zlatýma očima a sněhově bílými vlasy a Átrej (Noah Hathaway) má olivově zelenou kůži. (Milan25)

Nekonečný příběh (1984)

  • Přestože ztvárnil Noah Hathaway (Átrej) hlavní roli, byl vyloučen z promo aktivit a měl zakázáno přijít na premiéru. Natáčení se totiž prodloužilo ze tří měsíců na deset, za což Noah nedostal zaplaceno a jeho rodiče se s tvůrci filmu soudili (později část peněz dostal). (Jirka_Šč)

Nekonečný příběh (1984)

  • Noah Hathaway (Átrej) se při natáčení dvakrát zranil. Nejprve spadl z koně, který na něj následně ještě stoupnul a pak při natáčení v bažině se mu zachytila noha do eskalátoru a byl tak stažen pod vodu. Když se vynořil, tak byl v bezvědomí. (don corleone)

Herec

Host

Reklama

Reklama