Reklama

Reklama

Kong To-Hoi

Kong To-Hoi

Biografie

Čínský režisér, scénarista, herec, producent, akční choreograf a bojový umělec Benz Kong To-Hoi měl poprvé debut v komedii No End of Surprises (1975) s Jackie Chanem. Poté nejistě proplouvá subžánrem bruceploitation. Z té do by stojí za zmínku jeho role Mastera Ma i souboj s Benny Laiem v povedeném Five Superfighters (1979) a stejná role v Monkey Kung Fu (1979). V kultovní pecce Biao Yuena Knockabout (1979) je vidět v bitce v kasínu a menší roli má i v Mad Mad Kung Fu (1979).

Kong To-Hoi, napsal scénář k ninjitsu béčku The Killer in White (1980), kde se znovu setkal s vražedným Benny Laiem. Tomuto martial art flicku také hodně pomohla choreografie legendárního koordinátora, Lam Ching Yinga se kterým Benz Kong spolupracoval poměrně často. Přichází menší role v ceněném Lightning Kung Fu (1980) se Sammo Hungem, ale i větší role a režie v akčňáku Revenge in Hong Kong (1981).

V 80.letech to Benz Kong úspěšně zkouší i na poli akční choreografie a často spolupracuje se Stephenem Wei Tungem. Jako herec se objevuje v různých žánrech různé kvality, ale přednost dává především akční choreografii, i když v menších rolích se objevuje dodnes. V akční režii je také stále aktivní a prozatím odrežíroval na 60 bojových filmů.

Epistemolog

Reklama

Reklama