Reklama

Reklama

Jana Nováková

Jana Nováková

nar. 25.09.1948
Praha, Československo

zem. 03.12.1968 (20 let)
Mnichov, München (Stadt), Bayern, Západní Německo

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

trollfjord

Koukám že ta hovadina tady visí dál a nikoho to nezajímá. Jana Nováková byla zastřelena žárlivým manželem v Mnichově: "Žárlivý manžel 3. prosince 1968 Janu zastřelil a hned poté zabil dalším výstřelem i sebe. Bezvládná těla našli v jejich luxusní mnichovské vile a německý bulvár si na celé kauze smlsnul."  (zdroj: super.cz)

Rattlehead

Rattlehead (hodnocení, recenze)

V knize "Český biják" o ní Pavel Taussig píše : "... Pak poznala téměř šedesátiletého podnikatele z Mnichova, zanechala studií na DAMU a před natáčením Nebeských jezdců za něj už byla vdaná. Slibnou kariéru zahájila v nové zemi účastí v televizním seriálu, měla nabídky na filmové role. Už si je ale nezahrála. V noci 3. prosince 1968 zastřelil manžel v jejich luxusní mnichovské vile nejdříve ji a potom sebe. Spekulovalo se o důvodech : nevěra, nelegální prodej zbraní, špionážní aféra... Někdo odhalil, že Eugen Gruber (její manžel) byl jedním z prvních západoněmeckých obchodníků, kteří spolupracovali s naším státem již v padesátých letech."

sin34

sin34 (hodnocení, recenze)

MegSimpson

Jana Nováková (dnes se jmenuje Jana Panther a žije v Melbourne, Austrálie) hrála ve 2 filmech - Lásky jedné plavovlásky a Konec srpna v hotelu Ozon. Forman si ji vybral, protože se mu líbila, ve Zruči nad Sázavou v Baťově závodě, kde tehdy pracovala. Dokonce o ní napsal i do své knihy. Jana Nováková, která emigrovala do Německa a byla zavražděna v obou filmech nehrála. Jsou tu dvě přibližně stejně staré herečky, které obě navíc emgirovaly v roce 68 vraženy do jednoho profilu.

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

Podle Wikipedie její manžel spáchal sebevraždu, hned potom co jí zavraždil.... A Miloš Forman zmiňuje, že v Láskách to byla nějaká komparzistka stejného jména, která měla jiný osud.

na příspěvěk reagoval sin34

sin34

sin34 (hodnocení, recenze)

trollfjord

Hlavně jsou to smotané dvě herečky. Ta, co hrála v Lásky jedno plavovlásky a Konec srpna v Hotelu Ozon se narodila už 3. července 1947

trollfjord

trollfjord (hodnocení, recenze)

...Psal se 4.prosinec roku 1968 a Jana Nováková byla zavražděna svým cholericky žárlivým manželem, kdo to dokázal provést a zda byl za svůj čin potrestán, nevíme. Údajně měl Janu uškrtit. V několika zdrojích se ovšem liší informace, kde Jana zemřela. Pravděpodobnější a také více uváděno je, že zemřela v Mnichově. Můžeme se také ovšem dočíst, že zemřela v Praze. Spekulace a domněnky ovšem život této mladé herečce již nevrátí..

Tak tohle mne dostalo. Byla zavrazdena cholerickym manzelem ale kdo to provedl a jak to nevime...Trosku protichudna veta, nemyslite? A souhlasim s ostatnimi. Ten komentar je dost priserny..

na příspěvěk reagoval sin34, sin34, sin34, hippie2222

míba

míba (hodnocení, recenze)

omlouvám se za rýpání, ale ta biografie je napsaná dost bídně

sin34

sin34 (hodnocení, recenze)

Mate tu pomichane dve herecky. Jana Novakova, ktera hrala ve filmech Lasky jedne plavovlasky a Konec srpna v hotelu Ozon.. neni mrtva!!! Zije v Australii...

Herečka

Reklama

Reklama