Reklama

Reklama

Elsa Martinelli

Elsa Martinelli

nar. 13.01.1935
Grosseto, Toscana, Itálie

zem. 08.07.2017 (82 let)
Řím, Lazio, Itálie

Biografie (1)

Italská herečka Elsa Martinelli pochází z Toskánska, její vlastní jméno zní Elsa Tia. S rodiči se přestěhovala do Říma, kde začala pracovat jako barmanka. V roce 1953 ji objevil módní návrhář Roberto Capucci a uvedl ji do světa modelingu. Půvabná dívka neunikla pozornosti filmařů a vzápětí se mihla v menších rolích několika filmů, jak v Itálii, tak i ve Francii, mezitím se jako modelka snažila prosadit i v Americe. Skutečnou filmovou kariéru odstartoval Kirk… (více)

Zajímavosti (7)

Hatari! (1962)

  • Podle režiséra Howarda Hawkse všechny scény se zvířaty ve filmu prováděli sami herci, nikoli kaskadéři nebo ošetřovatelé zvířat (ačkoli v některých scénách s postavou Elsy Martinelli byla použita náhradnice Mildred Lucy „Rusty“ Walkley). Jako technického poradce najal Hawks vládou licencovaného lovce zvířat Willyho de Beera, který se svými asistenty pracoval s herci na tom, jak postupovat při chytání zvířat. Během natáčení nosorožec skutečně utekl a herci ho museli chytit zpět, což Hawks kvůli realističnosti zařadil do dokončeného filmu. (classic)

Hatari! (1962)

  • Dalším zdrojem inspirace pro Howarda Hawkse byla slavná fotografka zvířat Ylla, a proto nechal Leigh Brackett do scénáře přidat postavu Dallas (Elsa Martinelli). Hawks řekl: „Tuto část příběhu jsme převzali od skutečné postavy, německé dívky. Byla to nejlepší fotografka zvířat na světě.“ (classic)

Galerie (46)

Reklama

Herečka

Účinkující

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno