Reklama

Reklama

Jeremy James Kissner

Jeremy James Kissner

nar. 24.03.1985 (39 let)
Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Jeremy James Kissner je americký herec narozený v Minneapolis v USA. Jeho filmovým debutem, kdy zaujal filmovou veřejnost byl snímek GREAT EXPECTATIONS /1998/, kde ve věku 10 let hrál postavu Finnegana Bella po boku takových hvězd jako Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow či Anne Bancroft.

Mladý herec začal v New Yorku brát hodiny herectví a jako vedlejší příjem si zvolil občasný modeling. Po filmu Great Expectations se odstěhoval do Los Angeles, kde opět navštěvoval kurzy herectví a klasickou střední školu. Hrál v mnoha televizních seriálech, z těch nejznámějších vzpomeňme MELROSE PLACE /1992-1999/. V roce 1999 získal hlavní roli v remaku filmu A DOG OF FLANDERS režiséra Kevina Brodieho, pro kterého to byl již pátý film podle původního románu a lokace se natáčely v Belgii.

Později se Kissner účastnil natáčení několika dalších TV seriálů jako nemocničního ER /1994-2009/ a drama seriálu TOUCHED BY AN ANGEL /1994-2003/. Účinkoval také v několika nezávislých filmech. V roce 2001 si zahrál ve Spielbergově sci-fi A.I. ARTIFICIAL INTELLIGENCE, snímku s rozpočtem 100mil.$.

V letech 2005 – 2007 hrál v dobrodružně-akčním seriálu pro dospívající FLIGHT 29 DOWN, kterému se taky říká LOST pro teenagery. Ve skupince přeživších mladých členů posádky havarovaného letadla na tropickém ostrově, ztvárnil Kissner roli Erica McGorrilla.

Jeremyho koníčkem je sbírání baseballových kartiček, sledování akčních filmů a komedií.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herec

Reklama

Reklama