Reklama

Reklama

Bey Logan

Bey Logan

nar. 15.11.1961 (62 let)
Stamford, England, Velká Británie

Biografie

Bey Logan se narodil a vyrostl v Petersbouroughu v Anglii a v současnosti žije v Hongkongu. Je zakladatelem a prvním šéf redaktorem časopisu Impact a napsal knihu Cinema Hongkong. Logan je také celoživotním fandou Bruce Leeho a je celosvětově uznávaným odborníkem na Hongkongskou kinematografii, speciálně na akční filmy.

Stejně tak je odborníkem na filmy s Brucem Leem a mnohdy je zvaný do televize (BBC\CNN), aby o životě Bruce Leeho - Malého Draka prohovořil. Kromě toho je Bey Logan nadšeným studentem bojových umění. Zúčastnil se několika seminářů Jeet Kune Doo vedených Danem Inosatou a Tedem Wongem, Brucových přímých žáků. Tyhle schopnosti Bey využil i ve filmu, když si zahrál ruského boxera Petrova v televizním remaku Pěst plná hněvu, nebo když se objevil v Circus Kid, s hvězdami kalibru Donnieho Yena nebo Yuena Biaoa.

V současnosti je jediným cizincem, který pracuje v hongkongské filmové branži na plný úvazek. Bey napsal scénáře k thrillerům Ballistic Kiss ( Donnie Yen) nebo White Tyger ( s Gary Danielsem v hlavní roli), napsal scénář i k filmů Gen.X.Cops, zatím jeho poslední scénář je k filmu Lady Bloodfight.

Cvalek

Scenárista

Herec

Producent

Režisér

Filmy
2018

Snowblade

 

The Dark Soul

Reklama

Reklama