Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (1 672)

Rags to Riches

Rags to Riches (1941)

Operní zpěvačka Carol Patrick (Mary Carlisle) cvičí s klavíristou a pak má rande se svým přítelem Jimmy Rogersem (Alan Baxter). Dozví se, že ho vyslýchala policie a že je, jak se zdá, podezřelý z toho, že je zapleten do série krádeží kožešin. Při vystoupení uspěje a je pozvána na večeři bohatým mecenášem Marshallem Abbottem (Jerome Cowan). Zjistí, že Jimmy byl skutečně zatčen a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Abbottova sekretářka Glenda Hayes (Suzanne Kaaren) na Carol začne žárlit a to je pro Abbotta nebezpečné, protože ona zná i jeho kriminální kontakty a aktivity. Podaří se zjistit pravdu a odhalit zločince?

Nine Miles to Noon

Nine Miles to Noon (1963)

„Kvůli tomu článku jsem letěl 4 000 mil do Atén. Měsíce jsem hledal stopu svojí ex a  syna, kterému je teď devět let,“ říká na letišti Jeff Faulkner (Morgan Sterne). Jeho žena Julia (Dolores Sutton) se nedávno znova vdala za bohatého architekta Dia Dimou (Renato Baldini). Když se Jeff setká se synem Jamiem (Peter Lazer), zjistí, že chlapec nového otčíma nemusí a hledá svého skutečného otce. Začne chystat plán, jak přijít k manželčinu dědictví, kvůli čemuž vlastně přiletěl. Zatají Jamiemu, že je jeho skutečný otec on (taky to, že je gangster, kterému jde o prachy) a slíbí mu, že mu pomůže v hledání. Postupně si chlapce omotá kolem prstu a manipuluje ho k tomu, aby dal otčímovi do termosky jed. Ten nejprve souhlasí, ale pak mu to dojde a vzepře se. Následující konflikt má tragické následky.

Vacation Days

Vacation Days (1947)

Končí promoce na Whitney High School a parta studentů přemýšlí, co dělat o prázdninách. Když je zaslechne profesorka Hinklefink (Belle Mitchell), dostane super nápad. Právě zdědila ranč a pozve tam všechny, tedy Freddie Trimballa (Freddie Stewart), Dodie Rogers (June Preisser), Betty Rogers (Noel Neill), Lee Watson (Warren Mills) and Roy Donne (Frankie Darro). Tedy sama by to nezvládla, leda by s nimi jel někdo jako… jako třeba profesor Owen Townley (Milton Kibbee), kterého by docela s chutí zalasovala. Tomu nezbývá než s nelíčeným nadšením souhlasit. V klasickém westernovém městečku vyloupí banda padouchů, za kterou stojí místní realitní agent Tom Sneed (Hugh Prosser), banku. Jeho hlavní hrdlořez Charlie (Terry Frost) si v saloonu splete studenta Freddieho za známého zabijáka zvaného „Dětská tvářička“. Následují pochopitelně komické i riskatní zápletky, boj s padouchy a tak dále. Nechybí něco romantických písní mezi ostatními studenty a studentkami.

Red Salute

Red Salute (1935)

Drue Van Allen (Barbara Stanwyck), dcera amerického generála, s obdivem kouká ze svého sporťáčku na mladého řečníka Leonarda Arnera (Hardie Albright), který plamenně agituje studenty. Ze školy je kvůli tomu vyhozen a navíc ho novináři nafotí s Drue v autě. Z fotky a velkého titulku: „Generálova a dcera a její radikální společník vyhozeni z koleje,“ málem otce (Purnell Pratt) omývají. Šoupne dceru do letadla a nechá ji vysadit v Mexiku v Juarezu s minimem peněz. Tam se potká s vojákem Jeffem (Robert Young), opijí se v baru, utečou bez placení a seberou auto, se kterým přejedou hranice do Texasu, kde se naboří do stromu. Ještě chvíli utíkají policii, ale nakonec skončí v cele. Generál dceru dostane ven a Jeffa pošle na shromáždění, kde má opět mluvit Leonard. Jeff s jeho stanovisky nejprve naoko souhlasí, ale pak všem vysvětlí, že USA jsou ta nejlepší možnost na světě a že Leonardova agitace je podvratná činnost. Arner je zatčen a deportován. Padne Drue Jeffovi kolem krku, nebo bude litovat Leonarda?

I Thank You

I Thank You (1941)

Na Londýn za druhé světové války dopadají německé bomby. V krytu se probouzejí Arthur (Arthur Askey) a Stinker (Richard Murdoch), dva nezaměstnaní varietní umělci, kteří ale neúnavně hledají nějakou cestu, jak se vrátit do showbusinessu. Momentálně mají v merku bohatou Lady Randall (Lily Morris), vdovu, bývalou hvězdu divadla. Proniknou do její domácnosti, Stinker jako sloužící a Artur v paruce jako kuchařka. Jejich snahou je přesvědčit Lady, aby zafinancovala show, ve které by si mohla zazpívat znovu své staré slavné číslo „Waiting at the Church“. Vystoupení chystají ve velkém krytu, vybudovaném v prostorách metra ve stanici Aldwych. Podaří se jim to?

Crimson Romance

Crimson Romance (1934)

Kamarádi už od dětství, oba piloti, Bob Wilson (Ben Lyon) a Fred von Bergen (James Bush) testují v roce 1916 stroje pro americkou firmu Pierce, výrobce letadel. Fred jako rodilý Němec a tedy bezpečnostní riziko, dostane vyhazov. Protože nemůže najít práci v oboru, vrátí se do Německa. Bob se cítí dotčen tím, jak se s Fredem zacházelo a jede s ním do Německa. Po cestě se srazí (doslova) se zdravotní sestrou Alidou Hoffman (Sari Maritza). Ta se oběma líbí, ale jí více zaujme suverénní Bob. Při prvním letu se Bobovi nedaří a tyranský velitel letky, kapitán Wolters (Erich von Stroheim), zpochybní jeho loajalitu, ale dá mu druhou šanci. Když do války vstoupí Spojené státy, Wolters nechá Boba zatknout a postavit před popravčí četu, od čehož ho ale Fred zachrání a umožní mu uprchnout. Zanedlouho Bob vede letku britských bombardérů na nacistickou vojenskou základnu a Fred dostane od Wolterse osobní úkol Boba sestřelit. Jak jejich souboj dopadne a co se stane s Alidou?

The Scarlet Letter

The Scarlet Letter (1934)

Na konci 17. století přijde do Bostonu Hester Prynne (Colleen Moore), žena z dobré, ale chudé rodiny. Je provdaná za starého lékaře, o kterém už ale dlouhou dobu není ani vidu ani slechu. Skandál vypukne, když se jí narodí holčička Pearl (Cora Sue Collins) a ona odmítne říci, kdo je otec – významný politik Roger Chillingworth (Henry B. Walthall). V puritánské společnosti té doby musí na šatech nosit velké červené písmeno A (jako adultress = nevěrnice). Ona i holčička jsou v opovržení místní elity, zejména když se vrátí její manžel a ženu zavrhne. Lidi proti ní štve i fanatický kněz Arthur Dimmesdale (Hardie Albright). Dramatický film podle knihy Nathaniela Hawthorna.

They Met in a Taxi

They Met in a Taxi (1936)

Taxikářovi Jimmy Donlinovi (Chester Morris) naskočí do auta Mary Trenton (Fay Wray) ve svatebních šatech. Netuší, že dívka není nevěsta, ale modelka, která šaty zkoušela a že je podezřelá z krádeže perlového náhrdelníku (taky neví, že neprávem). Dívka se mu líbí, a tak se jí s přítelemRogerem Cliftonem (Raymond Walburn) snaží pomoci a využijí k tomu paradoxně i kapsáře Fingerse Garrisona (Lionel Stander). Tento profík nakonec přijde na to, jak se mohly perly ztratit, ale jen jestli se to podaří prokázat.

Smash-Up: The Story of a Woman

Smash-Up: The Story of a Woman (1947)

V nemocnici White Memorial leží barová zpěvačka Angie Evans (Susan Hayward). Má zafačovanou většinu obličeje a vzpomíná ve flashbacích, jak se sem vlastně dostala. Začala si se začínajícím zpěvákem Kenem Conway (Lee Bowman) a její agent Mike Dawson (Charles D. Brown) mu pomohl dostat se s country písničkami do rádia. Vzali se, narodila se jim holčička a Kenův úspěch rostl den ode dne. Angie ale seděla doma s malou, začala na jeho popularitu a asistentku (Marsha Hunt) žárlit a začala chlastat. Zanedbávala dítě, pak udělala Kenovi scénu na jedné party a on požádal o rozvod. Angie unesla dcerušku z parku na venkov, a tam, bohužel, když ji uspala, usnula taky a nechala hořet cigaretu. Včas se probrala a malou z ohně zachránila, ale s popáleninami skončila v nemocnici, kde film začal. Co bude dál, dá jí manžel šanci a dá se rodina dohromady, nebo se propadne dál a dál?

Paddy the Next Best Thing

Paddy the Next Best Thing (1933)

Major Adair (Walter Connolly) v Irsku je zadlužen až po uši. Když se zde objeví bohatý majitel čajových plantáží Lawrence Blake (Warner Baxter), vidí v něm řešení, jak se z dluhů vysekat – provdat za něj svou nejstarší dceru Eileen (Margaret Lindsay). Ona ovšem miluje Jacka Breena (Harvey Stephens), takže nijak nejásá. Po cestě Blake náhodou zachrání její mladší sestru Paddy (Janet Gaynor), která se dostane na své plachetnici do problémů. Paddy se muž líbí, a protože dobře ví, že její sestra miluje Jacka, začne pilně pracovat na plánu, jak vyřešit problém ke spokojenosti všech. Provdat se za Blakea, zachránit otcovy zadlužené pozemky a současně umožnit sestře jít za hlasem svého srdce. Podaří se jí to?

The Man from Monterey

The Man from Monterey (1933)

Kapitán jízdy John Holmes (John Wayne) pomáhá v Kalifornii velkým majitelům půdy, aby si včas zaregistrovali svůj majetek u soudů USA. Jinak by se po určitém termínu stala veřejnou a majitelé by o ni mohli přijít. Má problém s Donem Jose Castanaresem (Lafe McKee), který se k registraci nemůže rozhoupat a navíc mu jeho přítel Don Pablo Gonzalez (Francis Ford) radí, aby to nedělal. John Holmes se zamiluje do dcery majitele Dolores (Ruth Hall), ale její otec by rád, aby si vzala Dona Luise (Donald Reed), syna Dona Pabla. Drobný háček je ještě v tom, že otec Pablo je padouch, který si dělá zálusk na ty pozemky a chystá se je zaregistrovat pro sebe a pro syna hned, jak vyprší termín pro současné vlastníky. Podaří se Holmesovi demaskovat podvodnou dvojici a získat krásnou Dolores?

The Golden Gloves Story

The Golden Gloves Story (1950)

Joe Riley (James Dunn) pracuje jako rozhodčí v boxerském ringu při mistrovském turnaji o Zlatou rukavici. Dostane se ale do určitého konfliktu zájmů, když zjistí, že jeho dcera Patti (Kay Westfall), se zamilovala do jednoho z finalistů, mladého a drzého Nicka Martela (Dewey Martin). Zájem o ni má i druhý finalista Bob Gilmore (Kevin O'Morrison). Jak dopadne finále a jak se zachová rozhodčí?

Way of the Youth, The

Way of the Youth, The (1934)

Madame Bonnard (Irene Vanbrugh) prodá své kasino v Paříži a stěhuje se do Londýna, aby byla poblíž své dcery Grace (Diana Wilson) a vnučky Carol (Aileen Marson). Carol se na venkově, kde s matkou žije, nudí a vydá se s bratrancem na večírek do West Endu v Londýně. Co čert nechtěl, skončí v kasinu své babičky a co čert nechtěl, prohraje hromadu peněz, které nemá. Manažer kasina Monsieur Sylvestre (Henry Victor) jí nabídne, že dluh smaže, když s ním stráví víkend v Paříži.  Zasáhne babička majitelka, aby se vnučka mohla s neposkvrněnou pověstí provdat za svého milého poručíka Alana Marmona (Sebastian Shaw)?

Ein Sarg aus Hongkong

Ein Sarg aus Hongkong (1964)

Soukromý detektiv Nelson Ryan (Heinz Drache) najde v bytě zastřelenou Číňanku Jo Ann Jefferson (Greta Chi). Krátce nato detektiva navštíví její tchán, bohatý průmyslník William Jefferson (Willy Birgel), který ho najme, aby objasnil okolnosti smrti jeho jediného syna George, který uhořel při havárii auta v Hongkongu. Hned nato se ho pokusí nějaký muž zabít, ale dopadne to přesně opačně. V Hongkongu jde Ryan se spolupracovníkem Bobem Tooly (Ralf Wolter) do baru „Green Snake“, kde pracovala jako animírka Jo Ann, ale stopa zde končí. V hotelu Celestial Arms se detektiv seznámí se sousedkou Lee Lai (Angela Yu Chien), která mu nabídne pomoc, ale záhy je zavražděna a on je málem bodnut škorpiónem. Policejní inspektor Chang (Tommy Ray) ho navštíví, protože kvůli událostem v Londýně je na detektiva vydán zatykač, ale dohodnou se na spolupráci. Po dalších pokusech o atentát a putování po Číně zjistí Ryan souvislosti s heroinem. Ještě je několik mrtvol, falešná milenka, požár na lodi a další dobové rekvizity. Jak vše detektiv vyřeší a čí tělo přivezla na začátku v rakvi Jo Ann?

Mr. Muggs Steps Out

Mr. Muggs Steps Out (1943)

Muggs McGinnis (Leo Gorcey) stojí s přáteli před soudem pro potulku a soudce mu nařídí, aby buď nastoupil do práce, nebo si půjde sednout. Naštěstí k soudu přijde kvůli své dceři Brendě (Joan Marsh), která nebezpečně řídila auto, bohatá a dobročinná paní Margaret Murray (Betty Blythe). Jí nestačí, že už ve svém domě zaměstnává propuštěné trestance Grogana (Eddie Gribbon) a Maisie (Patsy Moran) a najme ještě Muggse jako šoféra. Když má Brenda zásnubní hostinu a slavnost, protože si má brát Virgila Wellingtona Brookse III. (Stanley Brown), dojde ke krádeži diamantového náhrdelníku. Pochopitelně je jasné, že policie bude podezírat Muggse a jeho přátele a taky Groagana s Maisie. Takže ti se pokusí ještě předtím, než je krádež oznámena, chytit pravého pachatele, kterého zkušeným okem rozpoznali mezi hosty. Podaří se jim to, nebo je čekají komplikace a vyšetřování?

Undercover Men

Undercover Men (1934)

V bance v kanadském městečku v bance pracoval za přepážkou úředník Robert Hunter (Charles Starrett). Přišli lupiči a chtěli peníze. On věděl, že v sejfu je taky pistole a už už po ní sahal, ale v tom si před lupiče stoupla jeho milovaná dívka Betty Winton (Adrienne Dore). Aby ji neohrozil, nastrkal 50 000 do pytle a lupiči s nimi utekli. Z banky ho jako zbabělce vyhodili a on se dal ke kanadské jízdní policii. Aby mohl lépe pátrat po gangu lupičů, předstírají jeho nadřízení, že je propuštěn i odsud a on pokračuje v pátrání v utajení. Vystopuje velkou zásilku munice do lovecké chaty Blakea Hardyho (Kenne Duncan) a pátrání se blíží k hlavě zločinecké bandy. Podaří se gang pochytat a očistí tak odvážný Robert své jméno?

So Red the Rose

So Red the Rose (1935)

Valette (Margaret Sullavan) vyrůstá na Mississippi v bohaté jižanské rodině patriarchálně řízené Malcolmem Bedfordem (Walter Connolly). Zamiluje se do vzdáleného bratrance Duncan Bedford (Randolph Scott), ale když vypukne válka mezi Severem a Jihem, vše se změní. Duncan má na severu řadu přátel a do armády bojovat proti nim se mu nijak nechce, ale není zbytí. Boje pokračují a otroci na plantážích se těší i bojí současně – těší se na svobodu, ale co si s ní počnou? Kdo je bude živit? Valette to vše vnímá, bojí se současně o své bojující příbuzné, ale řeší i starosti s otroky. Snaží se jim vysvětlit situaci, obhajuje to, jak se o ně rodina vždy starala, ale není si jista, jestli se nebudou otroci mstít. Pochopení toho, co je a není v životě důležité, je pro dívku, která donedávna žila v luxusu a hlavní starostí bylo, jak na plesích flirtovat s mladíky, velmi složité. Romance z americké občanské války předešla o 4 roky nesmrtelný film Jih proti Severu, ale v kinech úspěšná nebyla.

Wife of General Ling

Wife of General Ling (1937)

V Číně se zuřivě válčí mezi vládou a vzbouřenci. Agent britské tajné služby John Fenton (Griffith Jones) dostane za úkol zjistit, jak jsou z Hongkongu pašovány zbraně do vnitrozemí pro hlavu vzbouřenců, tajemného a bezohledného generála Linga (Valéry Inkijinoff). V pátrání mu pomáhá Tai Wong (Adrianne Renn), evropská manželka bohatého obchodníka z Hongkongu Wonga (Valéry Inkijinoff). Oba se ocitnou v ohrožení života a je otázkou, jestli se jim překvapivou dvojí identitu podaří odhalit a současně přežít. Jeden z britských filmů točených pro naplnění dovozních kvót, tedy hlavně rychle a levně. Předlohou je jedna z knih Petera Cheyneyho.

The Woman's Angle

The Woman's Angle (1952)

Robert Mansell (Edward Underdown) je jednak hlava rodiny hudebníků a jednak chronický dívkař. Před soudem se odvíjí příběh člověka, kterému se líbí ženy a on se znovu a znovu zaplétá s další a další. Aktuální obětí je jeho žena (Marjorie Fielding), děti Enid (Lois Maxwell) a další. Novou potenciální obětí je Američanka Nina Van Rhyne (Cathy O'Donnell). Soudce (Ernest Thesiger) předvolá a vyslechne i bejvalku Delysii Veron (Claude Farell). Rozsudek je jasný, ale najde Robert konečně štěstí, nebo bude jeho putování od ženy k ženě pokračovat?

The Petty Girl

The Petty Girl (1950)

„Já jsem stvořil Petty Girl,“ říká nám na začátku malíř George Petty (Robert Cummings). Na začátku jsem navrhl majiteli automobilky B. J. Mantonovi (Raymond Largay) použít na reklamu jeho nového ekonomického modelu Midget krásnou dívku. Odmítl mne, ale zaujal jsem jeho několikrát prodvanou dceru Connie Manton Dezlow (Audrey Long). Ta doporučila mladého malíře nejprve rodině a pak známým, takže záhy měl nový ateliér a sluhu. Pak ale jednoho dne potkal v galerii mladou novou profesorku Braymore College Victorii Braymore (Joan Caulfield) a chytly v něm saze. Pozve ji na večeři, což ona nejprve jako přísně vychovávaný sirotek odmítne, ale pak se svou společnicí paní Crutcherovou (Elsa Lanchester) přijde. Tam jí polijí šaty šampusem a když si je v zákulisí suší žehličkou, přijde policejní razie a ona je zatčena, protože je jen v prádle. Horší je, že její fotka se objeví na titulní stránce bulváru. Po sporech mezi Connie a Victorií a dalších peripetiích nakonec automobilka změní názor a Victoria se stane tváří nové značky. Naplní se i malířovy sny o její druhé úloze?

Reklama