Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (34)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nefungovalo tam pro mě butchcassidiovské přátelství djanga a schultze, nefungoval tam pro mě ani uber-záporák v podobě dicapria. Zatím nejsem schopen posoudit, pokud šlo o ozvláštnění nebo prostě něco jiného. Tak jako tak to na mě fungovalo jako celek, minimálně mě to dostalo poslední hodinu. Téměř slzy v kině, jde vidět, že si Tarantino plní své sny.

plakát

Iveta živě (2012) (pořad) odpad!

Přelom v televizní tvorbě ČR. Pád osoby v přímém přenosu.

plakát

Wandafuru raifu (1998) 

Čím méně o ději víte, tím lépe. (něco víc napíšu později, ale chtěl jsem jen na to upozornit. Těch prvních deset minut nejistoty o co vlastně jde mě tak bavilo. A další rozvíjení pravidel fikčního světa. Ještě že mě o to takový Jhershawův komentář neochudil, protože jsem ho nečet).

plakát

Strašáci (1971) 

Film o tom, proč je opruz chodit se sexy holkou.

plakát

Milá Emo, drahá Bětko (1992) 

Nejvtipnější sociální film aneb k bezmoci smíchem. Nevím co víc napsat, Szabóovi jsem se vyhýbal a šel jsem na to omylem, po tomhle filmu budu nakoukávat celou jeho filmografii. Nenechte se odradit předsudky, ohlasy, ničím.

plakát

Tess (1979) 

Není těžké říct, jak moc mě ten film sral. Sledování takového filmu, který trvá téměř tři hodiny a z kterého literárnost opravdu teče plným proudem, může přivést mladému hochu ujmu na zdraví, na psychice nebo alespoň může vypěstovat opravdovou a čirou nenávist k tomuto filmu. Polanski nepřidal nic navíc, jen vybíral ze stránek a kapitol a to setrilně zpracoval. Jednoduše řečeno se jedná o historickou adaptaci a nic víc, takový lepší Hallmark. Mou úlohou však není zveřejňovat výlevy mé nenávisti vůči tomuto filmu (jak já ten film nenávidím), ale třeba jej i více rozebrat… Tak tedy…Sral mě.

plakát

4teens (2011) (seriál) 

Jestli tento seriál a jeho případný úspěch zavede novou tradici seriálů pro mladé, tak za to bravo. Ale laťku nastavuje celkem nízko. Nepřirozená mluva, nadšení z komiksu které by současní mladí poslali "do prdele", konvalinková. ČT udělala nekonfliktní seriál o mladých. Snad se časem dočkáme i modernější verze, klidně po desáté hodině na čt2.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998) (seriál) 

Ano, je to jedno z nejlepších anime ze všech. Seriál se rozkládá do stand-alone epizod, kde každá si většinou pohrává s různými žánry (od westernu, noir, dokonce i cyberpunk tam je) a kdy tato hra nepůsobí jako mišmaš, ale všechny epizody působí uvěřitelně v rámci vytvořeného světa. Hlavní dějové linii je pak věnováno jen pár epizod, kdy minulost hrdiny je naznačena vždy jen v náznacích. Divák pak má chuť vidět a znát víc a víc a nezbývá mu jen doufat, že tohoto vesmírného cowboye přece jen někdy ještě uvidí (i když raději ho nechat spát tak jak je, na vrcholu).

plakát

Nahoru a dolů (2009) (seriál) 

Takový nekorektní trapnovtipný mix se špetkou krutovážnosti. Mňam

plakát

Ima, ai ni jukimasu (2004) 

Série slzopudných scén s tklivou hudbou, ten film v tomhle ohledu ani na chvíli nepolevil.