Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Dokonalý smysl

Dokonalý smysl (2011)

Nesmírně hluboká myšlenka, která mě už dlouho nezasáhla. Něco, co Vás přinutí zastavit se a pozorovat dění kolem Vás, přičemž cítíte, že nejste jeho částí, že svět se zastavil a Vy jen vnímáte jeho běh. Vřele doporučuji shlédnout!

Sedm

Sedm (1995)

Film si Vás podmaní, ale jeho konec Vás rozdrtí. Problém je v tom, že Vás drtil už od začátku, jen jste si to na konci pořádně uvědomili. Ale ono se to dalo čekat, jakmile do toho taháte rodinu. Nic pro lidi, co koketují s tímhle žánrem, ale ve skutečnosti se bojí ponořit se do toho rovnýma nohama.

Samuraj

Samuraj (2003)

Osvěžující podívaná.

Olověná vesta

Olověná vesta (1987)

Po dlouhé době musím film okomentovat. Kubrick umí dělat film jak se patří. Pokud do této doby jsem věřil, že lepší film o Vietnamské válce než Četa není, tak dnes názor měním.

28 dní poté

28 dní poté (2002)

Ano, nikde neuvidíte zombie, ale pokud bazírujete na podstatě toho, jestli ten dotyčný byl dříve mrtvý než obživl, anebo je to nová lidská entita nakažená virem a zbavená smyslů, chápu. Ale berte v potaz, že je zde dokonalá atmosféra beznaděje, strachu a lidské sebezáchovy. K tomu si v prosinci otevřete okno, aby Vám ledový vzduch zvenčí dokresloval atmosféru a máte přesně to, co jste hledali. Vřele doporučuji.

Leon

Leon (1994)

Upřímně, během celého filmu ve mně pracovaly city, ke konci mi stekla slza po tváři, tak doslovně, jak to zde píši. Reno a Natalie jsou ta nejvíce uvěřitelná dvojice z dob, kdy vznikaly filmové klenoty a herecké talenty. V neděli zemřel Bowie, v pondělí jsem se dožil svých jednatřicátých narozenin a dnes ze mě vymačkala slzy malá Mathilda. Film bylo to nejlepší, co kdy lidstvo vymyslelo.