Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Deníček (9)

Putování za filmem VII

Pohled na místo, kde do roku 1979 stála budova mnichovského pivovaru Bürgerbräukeller, otevřený v roce 1885. Nacisté v čele s Hitlerem zde 8. listopadu 1923 započali tzv. pivní puč, který byl následného dne zcela potlačen (Hitler: Vzestup zla). Druhou významnou událostí se stal o šestnáct let později, v den výročí nacistického převratu, uskutečněný atentát na Hitlera Němcem Georgem Elserem, jenž se  vyučil uměleckým truhlářem. Hitler bombový útok přežil, atentátník byl později dopaden a uvězněn v KZ Dachau, kde jej jeho věznitelé 9. dubna 1945 popravili. K památce Elsera a jeho odvážného činu je v zemi před průchodem umístěna pamětní deska. Srpen 2013

Putování za filmem VII

Putování za filmem VI

Dům v Connollystrasse 31 v bývalé olympijské vesnici vystavěné u příležitosti pořádání Olympijských her v Mnichově roku 1972. Zde bylo ubytováno a krátce po čtvrté hodině ranní 5. září 1972 palestinskými teroristy ze skupiny Černé září přepadeno jedenáct členů izraelské sportovní delegace. Napravo od vchodu lze vidět pamětní desku se jmény všech jedenácti zavražděných sportovců. Srpen 2013.

Putování za filmem VI

Rumunsko

Omu, 2009

Rumunsko

Vysoké Tatry

Rysy, 2011.

Vysoké Tatry

Putování za filmem V

Pohled na sektor Dog green na pláži Omaha. Jedná se tedy o skutečný úsek pláže, jenž se stal bojištěm úvodního vylodění v dni D ve filmu Zachraňte vojína Ryana. Říjen 2009.

Putování za filmem V

Putování za filmem IV

Pomníček se jmény padlých vojáků z roty E (Band of Brothers) při bojích u belgického města Bastogne. V pozadí je vidět les, kde byla rota E zakopána a odkud vedla útok na vesnici Foy, která leží za lesem. K realizaci tohoto památníku přispěli také manželé Hanksovi. Říjen 2009.

Putování za filmem IV

Putování za filmem III

Osobní věci Richarda Winterse (Band of Brothers), mimo jiných také para kombinéza, ve které bojoval po výsadku ve dni D. Dead man's corner museum, Carentan (Fr) říjen 2009.

Putování za filmem III

Putování za filmem I

Pohled na lom, kde se dodnes nachází zbytky filmových kulis KT Plaszow, které ve filmu Schindlerův seznam představovaly původní tábor u polského města Krakov. Místo na fotografii se nachází v těsné blízkosti, kde původní tábor ležel. Srpen 2007.

Putování za filmem I

Putování za filmem II

Továrna Oskara Schindlera v Lipové ulici v Krakově, srpen 2007.

Putování za filmem II