Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Deníček (15)

Z Barcampu na fdb.cz ?

Při účasti na letošním Krněnském Barcampu jsem navštívil, mimo jiné, přednášku 'User-friendly web je základ. Bez dobrého webu není úspěch' Pavla Matouška. Nečekaně vtipná, zdá se že v této oblasti má David Grudl silného konkurenta, nicméně, tohle jsem psát nechtěl.

Zajímavá byla otázka přednášejícího na to, kdo je na fdb.cz. Několik lidí se přihlásilo, ale nějak zvláště moc jich nebylo. Poté následovala stejná otázka na csfd.cz, kde se přihlásilo nečekaně mnoho lidí (Pavel Matoušek to komentoval slovem 'všichni'). 

Z dalšího vypdávění o fdb byla zajímavá zmínka o partnerství s TV Nova (pobavení posluchačů). A následně žádost o přechod na fdb... vtipné.

Nicméně jsem se několika účastníků následně osobně ptal, co by na to říkali... odpovědi vesměs stejné: Vyzkoušet si fdb by jim nevadilo, zvláště po pěkné přednášce programátor a vlastníka fdb v jedné osobě. Nicméně mají odpor k Nově a veškerým jejich internetovým aktivitám, takže raději nic zkoušet nebudou.

Je pravda, že veškeré internetové aktivity Novy se u veřejnosti nesetkávají s nadšením, v komunitě lidí zabývajících se internetovými technologiemi se pak dá mluvit vysloveně o odporu.

Vždyť už jejich start s tn.cz si ten rok odnesl anticenu z ankety Křišťálová lupa (ročník 2008). To byl ten rok, co ve zpravodajství za každou z reportáží bylo upozornění, ať jdeme honem na tn.cz XD. Další ročníky už anticenu žádný projekt spojený s Novou nezískal, nevím jestli to trochu nesouvisí s tím, že se nova.cz stal jedním ze sponzorů.

Oblíbené pořady

Novinka Oblíbené pořady... a ani mi nikdo nenapsal, že si je mám doplnit. Každopádně teď jak se na to dívám zjišťuji, že nemám rád TV pořady... viděl jsem jich málo a hodnotil je taky spíše zdrženlivě.

 

Jinak velká škoda té Věc-i, to je promarněná šance.

Spřízněné duše ... přestávají bavit

Spřízněné duše mi připadnou docela málo názorné... minimálně spojení oblíbených režisétrů, herců, hereček a skladatelů by stálo za úvahu.

Android aplikace

Tak oficiální aplikace pro Android je už volně dostupná v marketu. Jde naštěstí zatím jen o betu, protože proti té neoficiální (taky z marketu) tam schází hodnocení filmů. No a ty profily uživatelů bych taky (nejen já) ocenil... viz můj předchozí zápisek.

poslední komentář na osobní web

Dostat poslední komentář na osobní web by bylo určitě užitečné. Ale API mi pro profily uživatelů stále nejde... dělám něco špatně? ještě nefunguje? bude vůbec někdy? Tak nevím, na snad se brzy dočkám.

Hudba

Hudba a hudební skladatelé jsou tu... hurá, na tohle jsem se dlouho těšil!

Nový seznao oblíbených uživatelů

Dříve jsem s nedostatkem místa na oblíbené uživatele bojoval... nyní, když už je místa dost (nebodovaná místa) nemůžu si vzpomenout koho bych měl přidat... ach jo, ta paměť.

jak spojit filmy?

Napadlo mě dát nějak dohromady filmy ve kterých se 'vyskytují' Jay a Silent Bob... vím plus mínus o 6-ti, ale jak je pospojovat, když nejsou ani 'související' ani 'podobné', podle definice odkazu 'Doplnit informace' ? Nemáte někdo nějaký nápad? Klidně hned pište a zapřemýšlíme nad tím.

Trvalé přihlášení je zlo?

Připadá mi, že rudé varování před trvalým přihlášením je docela kontraproduktivní. Větší riziko bude vznikat opakovaným psaním hesla a možností jeho odposlechu jak u klienta (keyloggery) tak po cestě (sousedé na stejné LAN, poskytovanelé připojení, ...). Navíc je nebezpečí o to větší že útočník získá heslo v čitelné podobě a může ho tedy i změnit a tím zcizit celý účet.

spřízněné duše

Co se stalo se sekcí 'spřízněné duše', dříve byla viditelná všem... dnes už se každý podívá jen na tu svoji... pokud by můj nejspřízněnější uživatel měl na stejné pozici, tam co mám já jeho, taky on mě, dalo by se to možná pochopit. Jenže když to tak není, vůbec vlastně nevím s kým jsem spřízněný já. No není to divné? Ten algoritmus by asi chtěl přestavbu.

Sledování diskuzí

Diskuze teď raději sleduji jen u méně atraktivních filmů (těch co mají v součtu pod 1000 hodnocení). U těch ostatních je to stále to samé, někdo napíše že se mu to nelíbí, pak někdo kdo je z toho nadšenej, pak se chvíli dohadujou, ale proč bych to měl číst? Ztráta času, ještě že komentovat nemůže každej.

Divadlo Járy Cimrmana

Proběhla tu určitá změna v názvech jednotlivých dílů 'Divadla Járy Cimrmana', a to přávě ta že tento text už není součástí názvu. Špatně se nyní hledá návaznost a kdo neví přesně co hledá se k dalším dílům snadno nedostane. Snad se brzy také objeví u jednotlivých dílů rubrika 'Související filmy' ze které to snad bude jasné. (K vidění je aktuálně třeba u http://www.csfd.cz/film/9499-matrix/ )

nový výpočet pozice filmu v žebříčku

Nové 'topky' do výsledného pořadí nemalým dílem započítávají i počet fanoušků filmu. To samozřejmě nahrává starším filmům, protože většina uživatelů své 'oblíbené' moc často nemění. Není čas svou oblíbenou sestavu přehodnotit?

deníček ?

Bylo by pěkné propojit deníček s twitterem, možná by tam pak nešly jen filmové statusy, ale s tím se stejně nedá počítat. Protože co dneska není propojené s twitterem může lehce zapadnout... to potom jednoho k publikování moc nepřesvěčí.