Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Obsahy (17)

Pravidla hry

Pravidla hry (1939)

Tímto filmem se režisér Jean Renoir rozhodl upozornit na přetvářku a snobství dobové francouzské společnosti. Sám Renoir si dokonce zahrál jednu z postav. Při premiéře se ovšem film nesetkal s žádným vřelým přijetím, dalo by se spíše mluvit o kasovním propadáku a přes všechny nesporné klady filmu byl dokonce vládou zakázán. Děj se odehrává z převážné většiny na venkovském zámečku zbohatlíka z vyšší společenské vrstvy. Na zámek je pozvána smetánka, která si zde všemožně snaží ještě vylepšit své společenské postavení, jenže v podstatě se tak zabývají svými směšnými rituály a snaží se zamaskovat své chyby až situace začne být neúnosná a vše musí dříve či později "prasknout" a pravidla hry vyplavou na povrch. Film se vyznačuje neustále se pohybující kamerou a dalšími na svou dobu nadčasovými záběry.

Griffinovi

Griffinovi (1999) (seriál)

Osudy (ne)normální americké rodinky Griffinových zaručeně pobaví všechny kterým Simpsonovi připadají moc konvenční a humor South parku zase moc hrubý. Otec (nikoli však hlava) rodiny Peter se chová naprosto nezodpovědně a lehkovážně. Takže zodpovědnost padá na hlavu jeho ženy Lois. Nejzajímavější postavou seriálu je však jejich nejmladší syn Stewie, který nenávidí všechny a všechno, včetně vlastní rodiny. Důležitý je také pes s jasnými sklony k alkoholizmu. Seriál je až po okraj naplněn haldou gegů, takže ne všechny musejí být nutně k popukání, ale pokud vás nezaujme hned první díl, druhý vás určitě dostane.

Dexter

Dexter (2006) (seriál)

Dexter Morgan, na první pohled sympatický vyšetřovatel v nejlepších letech, má nezvyklého koníčka. Zabíjí lidi. Dexter totiž už od dětství prakticky necítí žádné emoce. Jediné, co u něj dokáže ještě zvednout hladinu adrenalinu je usmrcení jiného člověka. Jeho práce forenzního vyšetřovatele (bez problému by zapadl do kriminálky Miami) mu umožňuje přístup k nevyřešeným případům, kde se pachatele nepodařilo usvědčit, Dexter prostě vezme spravedlnost do vlastních rukou a sám se pak spravedlnosti vyhne. Jenže nejde o žádného "mstitele", sám Dexter s vražděním nemůže přestat a musí pořád naplňovat svou jedinou touhu. Policie se s tak rafinovaným vrahem ještě nesetkala a zdá se, že jeho řádění nemůže (nebo snad ani nechce) zabránit. Aby se Dexter mohl začlenit do společnosti, musí každý den hrát svou roli člověka s normálními emocemi. Ke každé situaci má přiřazenou nějakou emoci, kterou prostě předvede aby ho okolí nepovažovalo za bezcitného a kupodivu se mu to daří (až na občasné škobrtnutí) perfektně. "Člověk" kterého Dexter hraje je zdvořilý, šarmantní a charismatický, což mu zajišťuje hodně přátel a hezkou přítelkyni (o které se taky nedá říct že by byla normální). Jenže jak dlouho může svobodně po světě takový nebohý psychopat chodit, než si ho někdo všimne?

Orfeus

Orfeus (1950)

Stará antické báje Orpheus zde nabírá úplně nových rozměrů. Jean Cocteau totiž do klasického příběhu přimíchal mnoho autobiografických prvků ze současné doby. Tím vznikl film, který je sice pro diváka mírně složitější na orientaci ale zato naprosto originální. Jak už je zvykem hlavní hrdina Orpheus opouští tento svět a putuje do podsvětí a to vše aby zachránil (přivedl k životu) svou milovanou Euridiku. Jenže v tomto snímku není Smrt nikdo jiný, než bohatá krásná princezna a černí andělé, kteří ho doprovázejí na jeho cestě jsou z gangu motorkářů Černí andělé. Ovšem jestli se Orpheovi podaří Euridiku zachránit to už neprozradím, protože tentokrát je všechno jinak.

Pravdu zná jen moře

Pravdu zná jen moře (1991) (TV film)

Drama z malého tropického ostrůvku Palmyra, kde se sejdou manželský pár v letech který hledal klid a na své jachtě Sea Wind se proto vydali na tento ostrov. No a potom ještě milenci Buck Walker a Jennifer Jenkins. Jenže na tomto ostrůvku propuká hluboké nepřátelství mezi Buckem, který se zde skrývá před zákonem a usedlým manželským párem, kterému se zde právě kvůli Buckovi nedostává kýženého klidu. Někdy mezi 28. a 30. srpnem 1974 se zámožná manželský pár jakoby vypaří z povrchu zemského. Za pár dnů poté si Buck a Jennifer přivlastní jejich loď a vydají se zpět do civilizace na Havaj. Kde je jejich podvod s odcizenou lodí brzy odhalen. Jennifer je nucená říct pravdu a po manželském páru Grahamových je vyhlášeno pátrání. Jenže pátrací team na ostrůvku nalezne lebku starší ženy, čímž začíná táhlý soudní spor. Film podle skutečné události popisující soudní proces s Jennifer Jenkinsovou, která je podezřelá ze spoluúčasti na vraždě. Ovšem Jennifer a Buck jsou nejen jedinými podezřelými, ale také jedinými svědky takže pravdu zná jen moře.

Vdova s duší ďábla

Vdova s duší ďábla (2005) (TV film)

Linda Dupree je ošetřovatelka, která přichází do rodiny zámožného Hanka Cavanaugha aby ulechčila odchod jeho ženy Felicie, která trpí nevyléčitelnou nemocí. Po smrti Felicie se Linda sblíží s truchlícím manželem Hankem, který jí zakrátko požádá o ruku. Jeho dvě dcery se mu to všemožně snaží vymluvit, nebo ho alespoň přesvědčit, aby sepsal s Lindou předmanželskou smlouvu, ta ovšem na nic takového nechce přistoupit. Brzy po svadbě Hank zjistí, že ho Linda podvádí a chce se nechat rozvést. Dřive něž však stihne rozvod provést záhadně umírá a z jeho smrti je vyšetřována Linda...

Hledá se Benji

Hledá se Benji (1987)

Benji je malý pejsek neurčité rasy, který se v tomto filmu ocitne sám v drsné americké divočině. Děj se ale netočí kolem jeho návratu k lidem kterým se zatoulal, ale spíše kolem zvířat se kterými se Benji setkává. Ten se totiž musí postarat o osiřelá mláďata pumy, na která si brousí zuby nebezpečný vlk.

Černý hřebec

Černý hřebec (1979)

Malý chlapec Alec Ramsey společně se svým otcem putuje domů do Flushingu. Plaví se na dopravní lodi plné nejrůznějšího zboží a různých lidí. Když se Alec toulá po lodi narazí na krásného černého hřebce, který ho hned zaujme. Jenže pak dojde ke strašlivé katastrofě a loď se potopí někde u severoafrického pobřeží. Vyčerpaný Alec se nakonec dostane až na jeden malý ostrov. Na ten se kromě něj podaří doplavat i černému hřebci. Jenže kromě nich na ostrůvku není nikdo. Chlapec se naučí chytat ryby a kůň se pase na řasách které moře vyplaví na břeh. V průběhu času se chlapec s koněm sblíží a naučí se na něm dokonce jezdit. Asi po dvou letech se na ně usměje štěstí a loď je přepraví zpátky do Ameriky. Tam Alec začne pravidelně trénovat, aby se mohl stát dobrým žokejem. Což samo o sobě není jednoduchý úkol a navíc se najde i právoplatný vlastník Arabského plnokrevníka. Alec je však odhodlán s Blackem vyhrát hlavní dostih sezóny v Santa Anitě. Tento film jež je debutem Carrolla Ballarda se dočkal takového úspěchu, že o 4 roky později vzniklo nejen pokračování nazvané Návrat černého hřebce, ale později i televizní seriál.

Divocí tuláci

Divocí tuláci (1971)

Frank Post je mladý honák krav, začíná pracovat na statku pro zámožného Walta Buckmana. Zde se spřátelí s Rossem Bodinem, ten má sen si na stáří pořídit vlastní ranč v Mexiku, jenže už je mu přes padesát a ani zdaleka nemá dost peněz aby si vlastní ranč mohl dovolit. Díky tomu se nechá celkem snadno přemluvit od mladšího a ambiciózního Franka k jeho troufalému plánu vyloupení banky ve městě. Celý plán přepadení banky spočívá v noční ozbrojené návštěvě bankéře a donucení ho vydat všechny peníze z bankovního sejfu. Jenže situace se zkomplikuje tím, že při návratu z banky oba lupiče přepadne zraněná puma a připraví je o koně. Tím ale trable rozhodně nekončí, protože statkář Buckman se cítí ponížen a vyšle oba své syny dopadnout lupiče.

Můj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry...

Můj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry... (1999)

Victora spolu s jeho starším bratrem a sestrou vychovává pouze jejich matka Annie. Jenže Victor si k narozeninám přeje neobvyklý dárek, chce poznat svého otce, o kterém vůbec nic neví. Jeho sourozenci, kteří taky své otce neznají vědí jen že každý z nich má úplně jiného otce. Annie není do hledání Victorova otce zrovna žhavá, protože ten ani neví, že nějaké dítě má. Jenže Victora vyslechne taky jeho babička, která má dostatek finančních prostředků, aby svůj plán realizovala. No a tak jednoho dne přinese poslíček dopis s oznámením o výhře luxusní dovolené až v Mexiku pro celou rodinu i s dětmi. Stejnou výhru dostanou i 3 další muži, kteří vůbec netuší, s kým se na dovolené setkají.

Critters 2

Critters 2 (1988)

Uplynulo už pár let od doby, kdy se na farmě rodiny Brownových nečekaně zjevila návštěva z kosmu. Lidé z městečka Grover Bend ovšem této "přihlouplé" historce nepřikládá žádnou vážnost. To ještě ale nikdo z nich netuší, že Critters jsou tu zase! Tentokrát se příšerky narodí z vajec zanechaných tu původními Critters. Tyto vejce rozdává jako velikonoční kraslice babička Brada Browna, která ani netuší jaké trable obyvatelům Grover Bend tím právě chystá. Vesmírná rada posílá jako pomoc osvědčenou dvojici lovců Uga a Li tentokrát ještě s pozemšťanem Charliem, jenže situace s Critters se vůbec nevyvíjí dobře a Lovci pokazí co můžou. Pokračování hororové komedie Critters plné černého humoru právě začíná.

A co Bob?

A co Bob? (1991)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky?

Neonové noci - Rozparovač z metra

Neonové noci - Rozparovač z metra (2000) (TV film)

Mrtvola nalezená v metru značí jen jediné, další případ pro komisařku z kriminálky Beu Steinovou. Ta se svým parťákem inspektorem Weberem brzy zjistí, že šlo o řidičku metra. Jenže mrtvé tělo neodpovídá popisu řidičky Hildegardy, která tu noc měla mít službu. O život té noci přišla Ulli Nowaková, která měla tu smůlu, že si s Hildergardou vyměnila směnu. Vyšetřovatelé začnou celkem logicky podezírat manžela Hildergardy, který má už delší dobu potíže se zákonem. Jenže byl to skutečně on, když má pevné alibi, a je jeho žena v ohrožení života?

Blázen z laboratoře 4

Blázen z laboratoře 4 (1967)

Geniální vědec Evžen Ballanchon pracuje v tajné laboratoři 4 na speciálním nervovém plynu, po jehož vdechnutí by každý člověk mluvil pravdu ať chce nebo ne. Evžen tráví v laboratoři většinu času, protože žije se svými rodiči, kteří se navzájem neustále hádají a jinak slovně napadají. Jenže jakousi náhodou vytvoří plyn "blaženosti" po kterém je člověk v jakési euforii šťastný, vstřícný a ohleduplný, což taky není zbytečný vynález. Vládá, která celý výzkum financuje projeví velký zájem i o tento plyn… a nejen vláda, dokonce i cizí špióni a různé jiné organizace. No a jak to tak bývá celým Evženovým životem najednou zamíchá žena.

Reboot

Reboot (1994) (seriál)

Děj tohoto animovaného seriálu vás zavede do města Mainframe city. Tuto metropoli byste ovšem na mapě hledali marně, nachází se totiž uvnitř vašeho počítače. Tedy alespoň podle představy kanadského animátorského studia nazvaného také Mainframe entertainment, to už roku 1994 vytvořilo seriál s osobitou počítačovou animací. Všemožné počítačové programy a prográmky tu ožívají jako jedinečné postavy které poklidně žijí své životy, ovšem nad všemi visí hrozba že uživatel začne s počítačem pracovat. Každá i drobná operace kterou uživatel provede, každá spuštěná hra, každý nově nainstalovaný program má na celé Mainframe city ohromný dopad. První 2 epizody se zabývají život několika postav, které mají vyšší pravomoci než ostatní programy, jako je řídící program Phong, antivir Bob a jejich přátel Enza, Dot... ti chrání obyčejné obyvatele města a také bojují proti virům jako je Megabyte a jeho sestra Hexadecimal. (V roce 1992 kdy se na seriálu začalo pracovat měl každý běžný uživatel v počítači několik virů i antivirů XD ) Jenže už další 2 řady seriálu nabudou na dramatičnosti. To když se děj posune v čase a vstoupí do něj nové postavy... nové ničivé viry a samozřejmě i nové antiviry na boj s nimi. Všichni se postupně se vrací do zdevastovaného středu Mainframe city, jenže situace je tam nezvladatelná... několik programů "přeběhne na druhou stranu" a celý počítač už je tak zralý formát. Jenže co se stane s našimi hrdiny? Podaří se jím zachránit?

Bečička

Bečička (1971) (TV film)

Televizní zpracování humoresky Guy de Maupassanta, která se osobitým černým humorem snaží připomenout přísloví "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá". Marie Vášová jako postarší statkářka stále odmítá prodat svůj statek i s polnostmi jednomu ze svých sousedů, který má o její statek evidentní zájem. Proto jednoho dne soused navštíví babku s návrhem který se nedá odmítnout. Každý měsíc navštíví soused statkářku a obohatí jí o 30 dukátů a po její smrti mu statek připadne. Babka si nechá týden na rozmyšlenou a poté pod podmínkou zvýšení renty na 50 dukátů za měsíc podepíše. Jenže babka o své zdraví dbá a do hrobu se ještě nechystá začne soused přemýšlet jak by jí na věčný odpočinek dopomohl.

Černý anděl - Temný anděl

Černý anděl - Temný anděl (2000) (epizoda)

Pilotní film ke stejnojmennému seriálu, předlohou stála kniha Temný Anděl: Po setmění. Děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se politický systém stává hlavním nepřítelem běžných lidí a ti postupně přicházejí o všechny pravomoce, ale zdá se že už je moc pozdě aby na této situaci mohli něco změnit. Organizace zvaná Manticore dělá pokusy na lidech a tvoří klonováním dokonalého vojáka. Jenže několik málo upravených dětí, které zde Manticore uměle vytvořil uteče na svobodu, kde žijí společně s ostatními lidmi. Jak dovršení tragédie kterou civilizovaný svět právě zažívá je odpálení pulzní bomby, která smaže všechna digitálně zaznamenaná data po celé planetě, což je tragédie pro veškerý obchod s cennými papíry. Deset let po útěku z Manticore jsou už děti dospělé a hlavní hrdinka Max (Jessica Alba) pracuje jako cyklokurýr v Seattlu, avšak po večerech hledá své "sourozence". Bohužel ale není jediná, kdo po nich pátrá plukovník Lydecker (velitel Manticoru) a jeho muži, jsou jim všem neustále na stopě.

Reklama