Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prvý diel sa mi páčil viac. Bola v ňom lepšie vykreslená atmosféra 80. rokov a celkovo mi film prišiel napínavejší a hororovejší. Nehovoriac o Dee Wallace( E.T.) a Billym Zaneovi (Titanic), ktorých obsadenie rozhodne potešilo. Dvojka dosť varí z vody ale treba uznať že masaker v reštaurácii bol skutočne cool a maximálne humorný. Niektoré hlášky sú skrátka kultové: "potrebujete šerifa? pozrite si Zlaté stránky ", " A koho zavoláme? Krotiteľov chlpatých gulí?" taktiež potešili narážky na Indyho, Freddyho a Terminátora. V konečnom dôsledku celkom zábavné a jedlé béčko na 1 pozretie 45% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

New Line Cinema si v druhej polovici 80-tých celkom slušne finančne polepšila na prekvitajúcej sérii o maniakovi z Elm Street (fórik s plagátom k tomuto filmu určite pobaví) a keďže s jedlom rastie chuť, súrne potrebovala ďalšiu sériu, ktorá by pravidelne plnila štúdiovú pokladnicu. A tak, keď sa roku 1984 objavili Gremlins v produkcii Stevena Spielberga, rozhodli sa páni z New Line spraviť si svoj vlastný film s malými príšerkami. Critters majú síce mimozemský pôvod, ale všetky ostatné vlastnosti sú okopírované od potomkov starého dobrého mogwaia. Sú extrémne žraví, násilnícki, potmehúdski a miestami aj nesmierne zábavní. A v druhej časti vďaka jednej zo základných zákonitostí pokračovania aj patrične zmnožení. Pokiaľ sú na scéne príšerky alebo ich mimozemskí lovci, je sa stále na čo pozerať, ak sa však stredobodom pozornosti stáva Brad Brown alebo jeho kámoška, film padá o 2 triedy nižšie. Šťastie, že bolo dosť peňazí na efekty a že sa nešetrilo ani čiernym humorom, vďaka tomu sa dá tento kúsok pozrieť aj po takmer štvrťstoročí. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

2 roky po prvním setkání s Crity je Brad nucen s nimi bojovat znovu a tentokrát je důraz kladen na víc vtipu, např scéna s lovci ve fastfoodu. Léta jsem to neviděl, ale některé scény jsem si pamatoval, např. závěrečného obrovského Crittera, který se kutálí a požírá všechno, co mu spadne do cesty. 3* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série. Z původní rodinky se vrací jen Bradley, ale také Charlie, který se přidal k lovcům a pochopitelně Critters. Ti se vyklubou z vajíček, zapomenutých na konci prvního dílu. Pryč je hororovost, nastupuje zábava, akce a hlavně monumentálnost. Critters je spousta, sežerou všechno na co přijdou a zaplavují celé městečko. Jejich řádění se blíží Gremlins a vůbec celý díl je parádně odlečený (scéna kdy se jeden z lovců zkouší proměnit na Freddyho nemá chybu). Nicméně přes to všechno jsou Critters stále smrtelně nebezpeční, což dokáže jedna překvapivá smrt, kterou jsem si nepamatoval a výborné finále s obří koulí. Jo a některé scény jsou neskutečně vymakané (nástup šerifa, finální Charlieho let). ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Lepší, vtipnější, ujetější a s více srdíčkem! Jo dvojka je jednoznačně mnohem více campy a pro diváky vděčnější, už od začátku se vás snaží pobavit různými druhy humoru a jde jí to. Ruku v ruce s humornější zápletkou jdou i postavy, které mi tady přirostli více k srdci, hlavně hlavní hrdina z jedničky který je tu už puberťákem a stará se i o hodně komických chvil a hlavně ho ten kluk hraje výborně. Tohle nechci zbytečně okecávat, tohle je fakt skvělá béčková sranda co má srdce, fajn nápady a hlavně ňufíkatý Crittery, které já mám prostě radši než Gremliny. BTW: Myslím si že 1v1 fightu by vyhráli Critteři, přeci jen ty jejich bodáky co střílí a vyší rychlost při pohybu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)
  • Vajcia, z ktorých sa vyliahli príšerky, boli vyrobené z plodov tropickej rastliny Anona šupinatá, tzv. cukrových jabĺk. (beso74)

Reklama

Reklama