Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, předchozí filmy také nejsou žádný zázrak a divák musí být naladěný na stejně ujetou notu jako tvůrci. Critters byli v dětství moji velcí oblíbenci, takže jsem si další pokračování nemohl nechat ujít. Vata kolem nich je o ničem, herci nezajímaví, ale příšerky samotné znovu pobaví. Ve skrytu duše jsem doufal, že přijde pocta kultovní scéně s valícími se Critters a jsem rád, že moje přání bylo vyslyšeno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci útočia? To ako vážne?! To je akoby Predátora premenovali na Útočníka. Piaty celovečerný diel kultovej série Critters a zároveň bohužiaľ prvý, ktorý sa úplne zaobišiel bez maskotov ságy: Charlieho a Uga. Ich hereckí predstavitelia päťku aspoň produkovali, ale to mi ku šťastiu fakt nestačí. Náhradou mala zrejme byť herečka Dee Wallace, ktorá hrala mamu v jednotke a v päťke je na nej absurdné jednak to, že vyzerá približne rovnako, ako pred 33 rokmi a jednak to, že nehrá Helen Brown, ale postavu menom Dee (wtf?). Inak je päťka tragická, originálni Kriteri sú stále fajn, ale tvorcovia prišli s príšerným nápadom kráľovnej, ktorá vyzerá ako nenormálne veľká biela kľúčenka pre 12-ročnú roztopašnú školáčku, ktorá si do školy suverénne doniesla žuvačkové "cigarety" a jednu si "zapáli" na hodine dejepisu. Sem-tam je to krvavé, sem-tam infantilné, ale to by mi nejako extra nevadilo, keďže podobne na tom bola aj dvojka a to je môj obľúbený film. Každopádne ide o veľké béčko určené čisto fanúšikom. Pre ktorých je to však skôr danajský dar. Chcelo by to poriadny remake. ()

Reklama

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Márna snaha o oživenie jedného zo známejších hororových ság, „Kriteri“. Celý nápad, ako to ukazuje aj výsledok, má klasickú šablónu a podľa mňa neobsahuje nič také, čo by sme už nepoznali z predchádzajúcich diel. Zmenil sa len „dátum“ a prostredie je dnešné, moderné. A ešte jedna vec – celková kvalita je ešte nižšia. Až príliš jednoduché herecké výkony. Záver bez fantázii. Osobné hodnotenie: 39% (odpad!) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní Critters si pamatuji přesně takhle - jako záměrný brak s nepříliš zajímavými herci, zato s roztomilým černým humorem, který obstarávali titulní všehoschopní žrouti. Na novém pokračování/restartu, který se tak trochu veze na vlně Stranger Things, je mi navíc neskutečně sympatické, že tvůrci nepoužívají digitální efekty, ale klasické loutky.... A o to je to celé vtipnější. Jasně, není to žádné veledílo, ale proč hned tak přísné hodnocení? ()

chaometic odpad!

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že režisér viděl jeden díl. Hlavní příšerka vypadala jak Gremlins, místo toho, aby tam byl mimozemský lovec, dají tam babku. Děti, které by mohli hrát filmy pro nejmenší. Jedniý dvě pozitiva, je tam pár scén z prvního a druhýho dílu i příšerky se povedli. Takže tento film patří mezi nejhorší hororové komedie co jsem viděl. Třetí i čtvrtej díl se nepovedly, ale pořád nastavili ladku o hodně víc než tento pseudo-nástupce hororové série. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)
  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)
  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)

Reklama

Reklama