Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, předchozí filmy také nejsou žádný zázrak a divák musí být naladěný na stejně ujetou notu jako tvůrci. Critters byli v dětství moji velcí oblíbenci, takže jsem si další pokračování nemohl nechat ujít. Vata kolem nich je o ničem, herci nezajímaví, ale příšerky samotné znovu pobaví. Ve skrytu duše jsem doufal, že přijde pocta kultovní scéně s valícími se Critters a jsem rád, že moje přání bylo vyslyšeno. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci této záležitosti zřejmě dostali co chtěli. Critters Attack! mohou bavit fanoušky béčkových hororů, ale scénář je napsán mdle. Tvůrci vědí, že hlavní přitažlivost těchto filmů jsou monstra. Ale krvavé násilí těchto stvoření není dost, aby jste tomu věnovali hodinu a půl, Postavy jsou prázdné a zábava přemrštěná. V závěru mě pobavila zahleněná ústa příšerky, nevím jestli to tvůrci zamýšleli jako vtípek. Celé mi to přijde jako sociální kritika hnědých španělských slimáků, kteří také zaplavují naše zahrady. Nebo že by dokonce nekorekně invaze Afričanů a Arabů do demograficky vymírající Evropy? Jako fanouškovi žánru Sci-Fi mě začalo vadit slučování žánrů horror a Sci-Fi. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Nič svetoborné, remeselne zručne nakrútený výplach, ktorý hrá na nostalgiu za osemdesiatymi rokmi (ten soundtrack!). Critteri tu majú podstatne väčší priestor ako v trojke a štvorke, ale aj tak je tu príliš veľa hluchých miest. Jedine, čo ma teší, je, že konečne aj takéto nízkorozpočtové brečky sú vizuálne zručne nakrútené. Na trojke a štvorke vidieť, že pred tridsiatimi rokmi to ešte štandardom nebolo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po 27 letech si někdo řekl, že by mohlo být cool natočit další Critters našel k tomu jakéhosi no name režiséra no name herce a , aby to někoho zaujal i Dee Wallace, která, ale hraje skoro už v každém televizním hororu. Bohužel to cool není jelikož i celá série šla od třetího dílu do kytek a tohle je na podobném brdu. Nicméně zas tak tragicky, abych tomu odpad to teda nevidím kdyby tam nebyla nakonec ta feministická scéna ve stylu mužští criters jsou zlí chtějí ničit a ty si samice ty si hodná dal bych možná i 3 hvězdy. Určitě je to lepší jak trojka i čtyřka. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Proč to vzniklo? Proč vůbec někdo dělá takovou zbytečnost, to nikdo nemá ambice aspoň trošku nějak se prezentovat? Složenky neberu, když dělám režii, tak tam přece musí být trošku láska k tomu filmu, tak proč to ti ubožáci dělají takhle vygenerovaně bez jediné špetky vlastní invence? Osmdesátkové Critters 1 a 2 taky nejsou žádná veledíla, ale měly gore, nápad a hlavně vtip. Tady není nic, jen trapné "fanmade" pobíhání ŠKAREDÝCH herců bez gore, bez vtipu a se začátečnickými hororovými postupy jako je většina umrtí postav (křik ve sprše a na závěs stříkne krev). Strašně jsem u této zbytečné podprůměrnosti trpěl STUDEM. Chtělo by se říct, že ten film zamrzl v osmdesátkách, ale to by byla urážka skvělých osmdesátek. P.S: To si tvůrci nevšimli, že ti (škaredí) hrdinové měli ty bodliny v sobě zapíchnuté obráceně (ostřím ven)? P.S.2: Postava Dee Wallace zoufale zbytečná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)
  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)

Reklama

Reklama