Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prvý diel sa mi páčil viac. Bola v ňom lepšie vykreslená atmosféra 80. rokov a celkovo mi film prišiel napínavejší a hororovejší. Nehovoriac o Dee Wallace( E.T.) a Billym Zaneovi (Titanic), ktorých obsadenie rozhodne potešilo. Dvojka dosť varí z vody ale treba uznať že masaker v reštaurácii bol skutočne cool a maximálne humorný. Niektoré hlášky sú skrátka kultové: "potrebujete šerifa? pozrite si Zlaté stránky ", " A koho zavoláme? Krotiteľov chlpatých gulí?" taktiež potešili narážky na Indyho, Freddyho a Terminátora. V konečnom dôsledku celkom zábavné a jedlé béčko na 1 pozretie 45% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* Další z kultovních snímků 80tek, který se snažil přiživit na úspěchu gremlinů. Tentokrát však příšerky přišly z vesmíru a mají velký hlad. Nebýt humoru, tak by asi zapadl mezi ostatní béčkové a céčkové horory, ale takto si vydobil místo i u mně a v mých vzpomínkách to byla zábavná jízda, kterou si třeba zopakuji. Kupodivu se mi líbil docela i druhý díl, který jel na stejné vlně a proto si ještě průměrnou známku zaslouží. A další pokračování? Nějak už na ně nebyla chuť a podle zdejšího hodnocení jsem udělal nejspíš dobře :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Critters je o něco akčnější a zábavnější než původní snímek, což si člověk lépe uvědomí až s odstupem času. Řada vtípků, z nichž nejzábavnější je proměna Li ve šťabajznu z Playboye, které po metamorfóze zůstane na holém břiše obří sešívací sponka z časopisu (odhalené zbrojní pasy jsou jen třešničkou na dortu), nebo snaha proměnit se ve Freddyho (a to by byla jistě zábava ještě větší!). Fajn je i úvodní potvůrka, co připomene Věc. A jistě nejlepší pak critters koule - koho převálcuje, z toho zbyde jen zakrvácená kostra. Na vážnější notu ale zahrál moment, kdy se obyvatelstvo v kostele snaží najít, kdo za katastrofou stojí, místo aby se spojilo proti zkáze. Scénka ze života, kdy řada lidí myslí v první řadě na sebe... Kdysi v kině mně to bavilo dost, tentokrát jsem ale ještě jednu hvězdičku přidal. A během křepčení a dovádění v restaurantu si jeden musí vzpomenout na podobně řádící gremliny...což beru jako plus. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi líbí o trochu víc než jednička. Tvůrci se poctivě řídí pravidli a nandali do dvojky zákonitě 2x více akce, 2xvíce hlášek a srandy a hlavně 2x více criterrů, kteří tu vytasí svojí tajnou zbraň - Critterkouli, která je dle mého legendární. Další vynikající béčko, které neubírá na zábavě ani po těch letech. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série. Z původní rodinky se vrací jen Bradley, ale také Charlie, který se přidal k lovcům a pochopitelně Critters. Ti se vyklubou z vajíček, zapomenutých na konci prvního dílu. Pryč je hororovost, nastupuje zábava, akce a hlavně monumentálnost. Critters je spousta, sežerou všechno na co přijdou a zaplavují celé městečko. Jejich řádění se blíží Gremlins a vůbec celý díl je parádně odlečený (scéna kdy se jeden z lovců zkouší proměnit na Freddyho nemá chybu). Nicméně přes to všechno jsou Critters stále smrtelně nebezpeční, což dokáže jedna překvapivá smrt, kterou jsem si nepamatoval a výborné finále s obří koulí. Jo a některé scény jsou neskutečně vymakané (nástup šerifa, finální Charlieho let). ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)
  • Vajcia, z ktorých sa vyliahli príšerky, boli vyrobené z plodov tropickej rastliny Anona šupinatá, tzv. cukrových jabĺk. (beso74)

Reklama

Reklama