Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to svěže zábavné, ale žel až ve druhé části. Útěk z vězení ještě docela ušel, ale pak následuje idyla na farmě, nový kluk, místní Pepek Vyskoč - prostě taková ta vesnická buranská komunita. Naštěstí se sem tam objeví nějaký fórek, špílec, slovní hříčka, a s příchodem critters a lovců na Zemi začíná příjemně úsměvná zábava. Nic víc, jen příjemně úsměvná. Hlavním hrdinům se nic nestane, obětí tady moc není, spíš šlo o ten absurdní nápad a vyhrát si s ním. Právě proto nehodnotím nedořečené linie a některé věci, co zrovna nedávají smysl. Jinak je tu pár narážek na slavnější bratříčky třeba v tom triku na bowling á la Krotitelé duchů, nebo když se critter pere s hračkou E. T. Prostě jde o absurdní hříčku na téma všežravých koulí z vesmíru, a i když se u toho člověk nepopadá smíchy za břicho, natočené je to pohodově. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V mém dětství hrály jeden čas Krytrsky hodně důležitou roli. Všichni jsme to viděli, všichni jsme se smáli. -"Mají zbraně." -"No a co." -"Do prdele." Nostalgie funguje, trošku to zestárlo a samozřejmě se nejedná o zase až tak dobrý film. Kdysi nám to stačilo a když jsem to viděl poprvé tak jsem se i trošku bál. 80% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Málo mrtvých, málo critters, málo krve, málo zábavy, což je vzhledem k náplni a žánru přímo zločin a tím bohužel výčet záporů nekončí. Nepochopil jsem proč tu zas musela figurovat idylická rodinka, která ukáže, že její nejmladší člen je nakonec ze všech nejchytřejší, nejstatečnější, zkrátka hrdina číslo jedna. Z podobných afér se mi spolehlivě zvedá žaludek. Takže si nakonec musím po projekci klást otázku. Tohle měl být ten vyhlášený horor s chlupatými potvůrkami? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o příšerkách s velkými zuby a řádným apetitem jsou critters kousek za gremliny. Ve své době byli dosti populární, do českých kin se dostali na začátku 90. let stejně jako jejich druhé pokračování. Farma poblíž městečka je samozřejmě ideální místo pro řádění vesmírných žroutů, co dokážou podobně jako dikobraz vystřelovat své ostny. Rudé oči, spousty zubů a neuvěřitelná rychlost. S chutí jsem si připomněl pár scének, co člověku uvíznou v paměti - ukousnutý prst a následně vidle, spolknutá petarda a chlazení v záchodové míse. A samozřejmě naprostá devastace domu, jelikož lovce zajímají jen critters. Více horor než komedie. Původní hodnocení ponechávám, i když bych ho po letech přeci jen o něco snížil, ale nostalgie vítězí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když má člověk chuť na nějakou osmdesátkovou "klasiku", Critters nebudou nikdy špatná volba. Hororových pasáží by sice člověk ocenil drobátko více, ale na druhou stranu průvodní děj rámuje masožravé chlupáče do celkem humorných intencí a hlavní postavy také nejsou vůbec otravné, ba naopak, rodinka působi soudržně a sympaticky... Atmosféra je z dnešního pohledu spíče nostalgická, než hrůzostrašná, Critters jsou ryzí béčko, které má spoustu much a momentů, z nichž mohlo být vytěženo víc, ale i tak jako odreagovačka dokáže sloužit... 6/10 ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Helen Brown (Dee Wallace) pustí tanier na zem, ktorý sa následne rozbije, a uteká k oknu. Keď sa vráti, črepy sú už na pulte. (beso74)
  • Oficiálne propagované ako odpoveď štúdia New Line Cinema na film Gremlins (1984) od Warner Bros. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama