Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci útočia? To ako vážne?! To je akoby Predátora premenovali na Útočníka. Piaty celovečerný diel kultovej série Critters a zároveň bohužiaľ prvý, ktorý sa úplne zaobišiel bez maskotov ságy: Charlieho a Uga. Ich hereckí predstavitelia päťku aspoň produkovali, ale to mi ku šťastiu fakt nestačí. Náhradou mala zrejme byť herečka Dee Wallace, ktorá hrala mamu v jednotke a v päťke je na nej absurdné jednak to, že vyzerá približne rovnako, ako pred 33 rokmi a jednak to, že nehrá Helen Brown, ale postavu menom Dee (wtf?). Inak je päťka tragická, originálni Kriteri sú stále fajn, ale tvorcovia prišli s príšerným nápadom kráľovnej, ktorá vyzerá ako nenormálne veľká biela kľúčenka pre 12-ročnú roztopašnú školáčku, ktorá si do školy suverénne doniesla žuvačkové "cigarety" a jednu si "zapáli" na hodine dejepisu. Sem-tam je to krvavé, sem-tam infantilné, ale to by mi nejako extra nevadilo, keďže podobne na tom bola aj dvojka a to je môj obľúbený film. Každopádne ide o veľké béčko určené čisto fanúšikom. Pre ktorých je to však skôr danajský dar. Chcelo by to poriadny remake. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To tohto mýtu, sa proste dobou musel prepchať aj obľúbený feministický podtón a to v podobe Kráľovnej našich obľúbených všežravých príšeriek. Pridajte si k tomu nelogické správanie predstaviteľov, akési pokusy o vtip a tak vám výjde, že aj predchádzajúca štvorica filmov ( áno, aj ten s DiCapriom ), sú oproti tomu zázraky. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 3/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: má to 80s. atmosféru, hudba, napětí a také lekačky fungují za mě báječně, triky, masky a efekty minimálně na sérii jsou zdařilé, objeví se tu Dee Wallace z prvního dílu MÍNUS: bohužel se nijak s touto postavou nepracuje, navíc tu je jen okrajově, také je škoda že tento díl nijak nerozvíjí mytologii Critters, to vše bych ještě pominul, problém je hodně hloupý scénář, ještě hloupěji napsané dialogy, stupidní chování dospělých postav a docela otřesný český dabing/// Shrnutí: Je to takových 25 let co jsem si chodíval půjčovat VHS kazety do půjčovny právě s Critters, takže jsem se tímto filmem trochu vrátil do dětství. Nostalgie je hold silná a tak mám k tomuto "vesmíru" slabost, proto dám i o něco vyšší hodnocení. Trochu nerozumím, proč je potenciál tak málo využit, proč tvůrci nepracují víc s postavou z prvního filmu a proč obsadili tak marné "dětské" herce. Přesto jsem se u filmu náramně bavil a přiznám se, fakt si to užíval./// Celkem 60%/// ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Proč to vzniklo? Proč vůbec někdo dělá takovou zbytečnost, to nikdo nemá ambice aspoň trošku nějak se prezentovat? Složenky neberu, když dělám režii, tak tam přece musí být trošku láska k tomu filmu, tak proč to ti ubožáci dělají takhle vygenerovaně bez jediné špetky vlastní invence? Osmdesátkové Critters 1 a 2 taky nejsou žádná veledíla, ale měly gore, nápad a hlavně vtip. Tady není nic, jen trapné "fanmade" pobíhání ŠKAREDÝCH herců bez gore, bez vtipu a se začátečnickými hororovými postupy jako je většina umrtí postav (křik ve sprše a na závěs stříkne krev). Strašně jsem u této zbytečné podprůměrnosti trpěl STUDEM. Chtělo by se říct, že ten film zamrzl v osmdesátkách, ale to by byla urážka skvělých osmdesátek. P.S: To si tvůrci nevšimli, že ti (škaredí) hrdinové měli ty bodliny v sobě zapíchnuté obráceně (ostřím ven)? P.S.2: Postava Dee Wallace zoufale zbytečná. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Shit bola štvorka, tento docela ušiel. Bodycount neskutočne vysoký a i keď sú tu lacne hlášky a ešte lacnejšie herecké prejavy, ja som spokojný. A myslím si, že každý by bol, keby deň pred tým videl Critters 4. Tentokrát je tu strašná podobnosť s Gremlinami a ta melírova chlpatá krásavica bola milučká i keď riadne úsmevná. Celkovo je to strašná hlúposť, ale videl som oveľa horšie, takže silné 3* dám určite. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)
  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)

Reklama

Reklama