Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neporušovat pravidla, neporušovat pravidla! Měli ten vodovod zkontrolovat, ale proč by to dělali, když ten mrakodrap byl supermoderní. Pak se nemají divit, že ty zelené potvůrky začaly vyvádět ztřeštěnosti, kterých nezůstal nikdo ušetřen. Krásně parodovali lidi, tentokrát mnohem větším způsobem. Ta zelená nevěsta byla šílená. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tak aby bolo jasno - v žiadnom prípade to nie je horror, ale znôška humorných odkazov na všetko možné. Osobne ma najviac dostal Gizmo - Rambo, ale zasmiať sa tu dá strašnej hromade vecí. Prekvapila ma technická úroveň, ktorá bola na pomery bábkovej animácie na neuveriteľne vysoko. Na druhej strane príbeh, ktorý by mal celé to besnenie na obrazovke lepiť dohromady je o ničom - je to len pomocná barlička k tomu, aby sa na plátne odohralo čo najviac absurdných situácii bez hlbšieho zmyslu. 6-/10 ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je dvojka slabší než jednička, naopak. Druhému dílu trvá docela dlouho, než se rozjede, ale až se to stane, Dante přijde s takovým gejzírem béčkových nápadů a citací, že nestíháte žasnout. Gremlin-pavouk, gremlin-gargoyl, elektro-gremlin, mluvící gremlin, gremlin-svůdná žena. A k tomu všemu bizarní postavičky jako televizní Drákula, Christopher Lee jako šílený vědec, John Glover jako maniakální šéf, gremlini zpívající New York New York. A jako bonus tu je prolamování čtvrtého rozměru, kdy kritik kritizující první díl dostane co mu po právu patří :) Nebo když gremlini zničí promítací pásku, naštve se na ně sám Hulk Hogan. Není to teda už ani trochu horor, ale tenhle gejzír pitomostí nejde nemilovat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhwej díl se mi už moc nelíbil. Na to že ani první díl nebyl něco extra, tak tohle už je jen taková splácaná kravina, která dost často nudí, ale zase na druhou stranu pár vtipů se povedlo a tlemící se gremlins jsou zase zábavný. Jenže víc než 2* si to prostě nezaslouží, na to to je moc velká blbost, která vypadá jako by si jí režisér vycucal z prstu ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podtitul nese jméno NOVÁ GENERACE. Před začátkem filmu je v akci logo studia Warner bros a malá scéna Kačera Duffyho a Bugse Bunnyho. Sestava je skoro ta samá jako v prvním filmu. Režie - Joe Dante, hudba - Jerry Goldsmith, kamera - John Hora a Steven Spielberk se podílel opět na produkci. Herci jsou také ti z prvního příběhu, alespoň ta základní čtveřice. Doufal jsem tedy, že se to bude vyvíjet ve stejném stylu. Bohužel jen pár scén je dobrých, ostatní mi připadá trapné a někdy i přehnané. Moquai si vezme za vzor Johna Ramba. CITÁT - Když chceš válku vyhrát, musíš se válkou stát.......... První půl hodina je docela nuda, pak se vrátí " Proužek " a pomalu se to začne rozjíždět. U scény v zastaveném výtahu jsem se musel zasmát. Vyhlaš zvukový poplach !!!! A Grenlini na střeše výtahu začnou napodobovat sirény...ae...ae....ae.....ae.....ae........... Hudba sice přitvrdila a Gremlini také,mají totiž přístup do výzkumné laboratoře a k různým preparátům a tak možností je habaděj, ale jak jsem již psal, všeho moc škodí. Gizmo si stále hraje na Ramba a uvidíme i Batmanovo logo. Ke konci je to už opravdu šílené a přehnané. Finální masakr je pak pro všechny zúčastněné jen vysvobozením. CITÁT - Vytvořte místo pro stvůry a stvůry přijdou.......... Ve filmu zazní song Angel of Death od skupiny Slayer. http://www.youtube.com/watch?v=G0AGUywHntw V závěrečných titulcích má malé slovo kačer Duffy.......a zatmívačka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Tvorca špeciálnych efektov Rick Baker dostal ponuku vyrobiť Gremlinov pre tento horor. Mali však vyzerať rovnako, ako vyzerali v prvom filme z roku 1984. Rick Baker túto ponuku odmietol, pretože chcel vytvoriť svojich vlastných Gremlinov a dať každému unikátny charakter. Bol tak neoblomný, že štúdio nakoniec jeho podmienkam vyhovelo. (Marceloo)

Reklama

Reklama