Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký horůrek poloviny 80. let podle klasické formulky "mimozemská invaze na americký venkov" a la SLIZ, s cool potvůrkami (a cool vesmírnými lovci - to byl velmi dobrý nápad), které nezapřou inspiraci staršími GREMLINS. Na jedné straně plytká a klišovitá story a infantilní vtípky, na straně druhé dobré masky a efekty a samozřejmě nostalgie, dneska je už ale tenhle někdejší kultovní videohit prakticky k nekoukání. Celovečerní debut komediálního řemeslníka Stephena Hereka. Ve vedlejší roličce mladý Billy Zane. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Vedle Gremlinů druhé nejoblíbenější příšerky dětství. Takhle má vypadat šmejd z vesmíru, ne jako "oběť" E.T.. Ve filmu je scéna, která s tím souvisí :-). Navíc pro potěšení oka, stejně jako v Gremlinech Phoebe Cates, je tady zase sestra hlavního hrdiny. Bohužel není její jméno zmíněno v obsazení :-(. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi fanoušky této střeštěné, komediálně sladěné hororové série. Ale musím zase uznat, že tento díl je ze všech nejvtipnější, opravdu se člověk z plna hrdla zasměje. Nějaká ta krvárna a neskutečný nápady - některé jsou ovšem slabší až někdy i lehce trapnější. Přesto nenáročná, vysoce nadprůměrná oddychovka. 75% = **** ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto každý pozná, že Critters nejsou žádné veledílo a že Gremlini jsou o úroveň lepší. Ale tohle je taky zábava. Critters jsou opravdu parádní a sympatické potvory, na jejichž příchod se čeká docela dlouho - což ale tady ještě nijak nevadí. Vesmírní lovci jsou sympaťáci (hlavně Charlie), humor docela funguje a díky krátké stopáži to docela uteče. A i postavy jsou poměrně sympatické. Možná je to béčko, ale nadprůměrné a zábavné. Osmdesátky opět nezklamaly, jen Critters tam možná mohli být o něco déle. 70%. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Navenek trochu nesourodá rodinka, jejíž vnitřní stabilitu a vzájemnou soudržnost otestuje nenadálá extrémní situace, to je zkrátka od nepaměti divácky vděčné téma. Za úspěchem Critters ale stojí i originálně pojatá vizáž monster a přítomnost dvojice lovců, kteří si film malém ukradli sami pro sebe. Více. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama