Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po 27 letech si někdo řekl, že by mohlo být cool natočit další Critters našel k tomu jakéhosi no name režiséra no name herce a , aby to někoho zaujal i Dee Wallace, která, ale hraje skoro už v každém televizním hororu. Bohužel to cool není jelikož i celá série šla od třetího dílu do kytek a tohle je na podobném brdu. Nicméně zas tak tragicky, abych tomu odpad to teda nevidím kdyby tam nebyla nakonec ta feministická scéna ve stylu mužští criters jsou zlí chtějí ničit a ty si samice ty si hodná dal bych možná i 3 hvězdy. Určitě je to lepší jak trojka i čtyřka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jistě si většina lidí hned vybaví čtyřdílnou sérii Critters a úsměvné chlupaté potvory s ostrými zuby, velkým apetitem i smyslem pro zvrácený „humor“. Já sám mám první dva díly opravdu rád a to hlavně i díky některým důležitým postavám, které vedle samotných Critters k této sérii neodmyslitelně patří. Bohužel jak Charlie McFadden tak ani Ug se tu neobjeví a jediné co fanoušky možná trošku zahřeje u srdce, je přítomnost Dee Wallace, která na stará kolena potřebovala nejspíš narychlo nějaký ten peníz.    Syfy ve spolupráci s Warner Bros hodlali vydělat na nostalgii fanoušků původních filmů a připravili si pro ně dle vlastních slov reboot Critters, moc se jim tento televizní kousek nepovedl. Kouzlo „osmdesátek“ jaksi vyprchalo, většina důležitých postav tohoto příběhu byla krajně nesympatická, divák tu nenarazí ani na nějak oslnivý počet humorných scén, digitální a gore efekty taky žádná sláva, no prostě z toho byla cítit lacinost, snížený rating přístupnosti taky udělal svoje a ani chvějící se Dee (s těžkou replikou zbraně, kterou sotva udržela v ruce) tomu taky zrovna moc nepomohla.    Samotné příšerky nebyly vyloženě špatné – jasně občas byla jejich gumovost až moc viditelná, ale jinak se nakonec dočkáme v jejich provedení i několika vtipných momentů, dojde i na několik nostalgických okopírování určitých scén. To mnohem více mi pily krev nesympatické postavy mladých hrdinů tohoto filmu. Jak já tajně doufal, že alespoň polovinu z nich Critters nemilosrdně sežerou, leč marně. A ta bílá Critters královna – taky žádná sláva. Většina důležitých mord záběrů se stejně odehraje mimo záběr kamer, takže i po této stránce jisté zklamání. 30% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

To tohto mýtu, sa proste dobou musel prepchať aj obľúbený feministický podtón a to v podobe Kráľovnej našich obľúbených všežravých príšeriek. Pridajte si k tomu nelogické správanie predstaviteľov, akési pokusy o vtip a tak vám výjde, že aj predchádzajúca štvorica filmov ( áno, aj ten s DiCapriom ), sú oproti tomu zázraky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci této záležitosti zřejmě dostali co chtěli. Critters Attack! mohou bavit fanoušky béčkových hororů, ale scénář je napsán mdle. Tvůrci vědí, že hlavní přitažlivost těchto filmů jsou monstra. Ale krvavé násilí těchto stvoření není dost, aby jste tomu věnovali hodinu a půl, Postavy jsou prázdné a zábava přemrštěná. V závěru mě pobavila zahleněná ústa příšerky, nevím jestli to tvůrci zamýšleli jako vtípek. Celé mi to přijde jako sociální kritika hnědých španělských slimáků, kteří také zaplavují naše zahrady. Nebo že by dokonce nekorekně invaze Afričanů a Arabů do demograficky vymírající Evropy? Jako fanouškovi žánru Sci-Fi mě začalo vadit slučování žánrů horror a Sci-Fi. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Critters sa vracaju po rokoch,no nie prave v najlepsej forme,nebolo to az take hrozne,videl som uz aj horsie filmy,ako komedia to vobec nefungovalo,ani raz som sa nezasmial a ako sci-fi horor to celkom uslo,vesmirne priserky boli zvladnute velmi dobre,pohlad na nich bol odstrasujuci,krv tiez nechybala,no atmosfera a napatie nula bodov,takze to hodnotim ako priemer...:-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)
  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)

Reklama

Reklama