Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Pro mne zatím nejděsivější (a nejúděsnější) díl této série. Ani jeho název jsem nepochopil. Proč se to nejmenuje "Vlhké suché zipy"?

plakát

Radost až do rána (1978) 

Jsou filmy, na které se (rádo a snadno) zapomíná. Toto je přesně jeden z nich. Jedním slovem: Kachlík. Druhým slovem: marast. Filmový, ideologický a všeobecně dobový. Pseudoproblémy, pseudolidské vztahy, pseudoidylický život normalizačního husákovského socialismu. Párala opravdu nemusím. Tohle se snad ani nedá hodnotit.

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Dnes již klasika katastrofického žánru. Vzpomínám si, jak tištěné plátky později rozebíraly rivalitu McQueen vs. Newman, co se týče jejich honorářů. Steve chtěl údajně honorář vyšší než Paul (takové to nepostradatelné kolegiální hecování „Kdo je větší filmovou hvězdou?“) a údajně mu to producenti i slíbili. Fred Astaire potěšil, protipožární zabezpečení amerických věžáků již nikoli.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Jakožto žáček 1. stupně základní školy jsem tento dnes již klasický snímek shlédnul snad patnáctkrát. Na svoji dobu trikově velmi vyvedené a efektní, i když v podstatě velice prosté a elementární, milý Watsone. Písničky hitovky, Černocká k sežrání. Kdo z nás tenkrát by nechtěl hrát ve filmu? (Nebo mít doma alespoň nějaký takový podobný Lexikon kouzel, byť ve zkráceném vydání?)

plakát

Stráž (2021) 

Kromě prezentace Olgy, která nám, zdá se, nějak výrazně pohubla (příprava na nějaký další snímek?), si marně lámu hlavu, proč bylo tohleto dílko natočeno. A napadá mě jediné řešení: největším nebezpečím pro nás, obyčejné občany, jsou ti, kteří nás mají ze zákona chránit. Bývají nezřídka psychicky značně labilní, nevyhýbají se fetu, umí jiu-jitsu a člověk nikdy neví, čeho se od nich může dočkat. A ty poměrně módní lesbické scény mě už taky moc nebaví, nemohl by Netflix v rámci megakorektnosti natočit konečně nějakou podobnou hitovku se dvěma muckajícíma se chlapama?

plakát

Casino Royale (1967) 

Příšerná ptákovina. Kdyby alespoň byla vtipná. Ale není. Dvě hvězdy pro produkci – taková skvadra hvězd stříbrného plátna se rozhodně v jednom filmu (jakkoli trapném) jen tak nenajde.

plakát

Red Notice (2021) 

Tohle snad ani nemá smysl hodnotit. Takový recyklovaný filmový pejsko-kočičkový dort. Od všeho trochu, bez ladu a skladu a raději to dejme sežrat tomu velkému zlému psovi. V případě Reynoldse bych si poster tohohle snímku pověsil hned na zeď hned vedle posteru Green Lantern. Možná i trochu níž.

plakát

Nadace - Skok (2021) (epizoda) odpad!

Kurňa, to je doják... Jediné mé oko nezůstává suché. Nevybouřené emoce v galaktickém impériu, testosterony na pochodu, estrogeny zatemňující mozek, hektolitry slz, leč ani kapka krve. Rafinovaní femininní terminátoři, Fremeni, a za obzorem bezpochyby - dosud nespatřeni - zákeřní Borgové na číhané. Čím se sjedou naši filmoví "tvůrci" příště?

plakát

Nadace - Duch jednoho matematika (2021) (epizoda) odpad!

Asi jsem opravdu četl něco jiného stejného názvu od stejného autora. Při vší té bídě a mizérii bych uvítal, kdyby tohleto dílko bylo alespoň občas trochu vtipné. Ale není. A ten název dílu s tím, co jsem shlédl, souvisí jak?