Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (60)

plakát

Vzkvétání (2011) 

Nechtěl jsem film komentovat, ale průpovídky zaostalých příznivců mainstreamu a požíračů komerčních slátanin mě donutily se ozvat. Film má bohužel trochu chaotický začátek, kde zákony fyziky jsou komentovány dost sentimentálním způsobem, přesto dále pokračuje systematicky a ukazuje, "nebudu psát důkazy, ale náhled na situaci" jak několik rodin ovládá náš svět. Nejvíce jsem ocenil jednu z myšlenek filmu, že "systém" vytvořil vězeňské dozorce z nás a našeho okolí při čtení komentářů, nejen k tomuto filmu od Teutates a Elishia :-)

plakát

Jiná země (2011) 

Ač mě lákala a bavila jen Sci-Fi stránka filmu, nenašel jsem žádné zklamání i přesto, že jsem očekával takový konec. Ani pár technických či dějových nekokonalostí mi nepokazilo celkový dojem ze snímku tudíž 4* Doporučuji ;)

plakát

Race to World First (2011) 

Neni to žádný filmařský kousek, ale jelikož jsem podobný film hledal, tak mě celkem potěšil. Jedná se o okénko do života několika hráčů online (MMORPG) hry World of Warcraft. Konkrétně, jak název napovídá, jde o záznam ze závodu o světové prvenství v datadisku Cataclysm. Vždy šlo jen o to, která guilda(tým hráčů) dokončí nejnovější raidy a jako první zabije jejich bossy. Tito lidé potom i když nezískají žádnou cenu, jsou odměněni tím, že je jejich guilda na prvních místech žebříčku officiálních serverů a vyčlení se z řady 12 miliónů hráčů. Pro zajímavost, jde hlavně o guildy: Blood Legion, Paragon, Method a For the Horde

plakát

Smrt Bin Ládina (2011) (TV film) odpad!

Souhlasím s většinou komentářů.. Je to jen další tah amerických PR agentur na úpravu mínění jejich obyvatel. Nestačí jim, že musí přisahat věrnost vlajce a věřit v boha, ale ještě musí věřit, že když se USA rozhodne utratit miliardy dolarů na zabití jedné postavičky, navíc za zády celého světa, tak je to pro dobrou věc a znamená to, že mají moc. Chudák člověk, který by byl na svůj národ pyšný za takové humusy co dělají po světě. Je prostě šílený, že někdo může vydat "dokument" který pospisujue a chvástá se tím jak dokázali zabít min 3 civilisty a jednoho možného "teroristu", jehož identitu posoutí podle toho, že je vyšší než nějaký americký voják a pak tělo raději navždy nechají zmizet, aby se v tom nikdo nemohl šťourat. Hnus! A co z toho vyplývá pro ostatní národy? Až nás jednou naštvete...můžete zmizet raz-dva a nikdo by se o tom nemusel dozvědět. Na co jsou tu "kromě plnění cílů korporací" organizace jako OSN, když si USA doletí kam chce svými "neviditelnými" vrtulníky a zabije koho chce...?

plakát

Vyšetřování ztráty třídní knihy (1997) (divadelní záznam) 

Bohužel u tohoto kousku se mi líbil více úvodní referát než samotná hra. Sice geniálně vystihla postoj nebo přístup pedagogů v čechách k výuce, ale podání mi nepřišlo příliš humorné. Především kvůli opakování, které taky nejspíše mělo svůj smysl, ale mě se nelíbilo. Raději mám jiné hry, třeba Záskok

plakát

Tekken (2010) 

absolutní souhlas s Djkoma :-) Abych to shrnul... slátanina, která se nemohla přiblížit hře, ale ani filmu, jelikož neobsahuje snad ani zápletku. Jinak na pohled hezká podívaná, podle mě by filmu prospělo, kdyby si hoši z japonska pohráli se světelnými efekty úderů, hráči se mezi sebou nezabíjeli a bylo více kratších zápasů. ale bohužel ... takže jen 1*

plakát

Český sen (2004) 

Výborný dokument s geniálním nápadem. Jen mi bylo líto, že jsem nemohl slyšet více deb***ích názoru napálených lidí. Pokud měl film být o síle reklamy, tak se podle mého minul účinkem, protože jinak by to ani dopadnout nemohlo. Ale vyvrcholení pro mě bylo, když jsem poslouchal lidi, kteří se před kamerou pokoušeli filosofovat na téma tohoto "podvodu".. co k tomu tvůrce asi vedlo a hlavně nejsrandovnější bylo, jak si každý svojí blbost, že běžel po louce do obchodu, aby si mohl koupit jako první nejlevnější foťák, který by samozřejmě stejně byl k ničemu, dokázali převrátit na to, že nemůžeme do EU, nebo, že "ti manažeři" kradou stejně jako politici. Dědek dělá chytrýho, že to čekal, že se šel podívat na ten podvod, ale vzteká se a naštvanej odchází :-D Rybář neni zklamanej, ale rozhodně bude volit proti EU, protože se šel kouknout na plachtu... to je podle mě pointa filmu.

plakát

Kajínek (2010) 

I přes všechny kladné ohlasy jsem od tohoto filmu nic nečekal, ale byl jsem nadšený z konečne, skoro úplně akčního českého filmu, s vynikajícím námětem, a příjemnými herci u kterého jsem se ani chvíli nenudil. Snad jen občas zbytečně drsňácké fráze nebo taková, řekl bych naivní česká kamera mě lehce překvapila, ale stejně mi nic z toho nepokazilo skvělý zážitek :-D Opravdu doporučuji ;-)

plakát

Kytice (2000) 

Co si budeme povídat. Námět se hodnotit nedá, a zpracování ani herecké výkony mě nijak nenadchly, takže... s odřenýma ušima 2*

plakát

Inland Empire (2006) 

Miluju tyhle filmy... většinou člověk po 20ti minutách odhadne jak celý film dopadne, u Lynche po 20ti minutách pořád netušíte o co jde a když se to žačne konečně spojovat, tak BUM! Všechny fakta jsou vzhůru nohama, člověk neví, co je přítomnost a co minulost. Prostě film, který nejen překvapí, ale překvapovat ještě bude! :-)