Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

The Vietnam War: A Descent Into Hell

The Vietnam War: A Descent Into Hell (1999) (TV film)

Televizní film obsahuje spoustu zajímavých historických informací a překvapivých faktů, jež ve svém důsledku vyústily v největší vojenskou katastrofu dosavadních dějin Spojených států. Film popisuje kroky Bílého domu, které postupně přispívaly ke stále větší eskalaci konfliktu. To vše se dělo nezávisle na tom, zda u moci byli republikáni nebo demokraté. Čas, jenž uplynul od konce americké účasti v této válce je už navíc relativně delší, a tak už nic nebrání serióznímu nepolitickému pohledu na tuto událost. Tento fakt podtrhuje i to, že v něm vystupují se svými tehdejšími a dnešními postoji zástupci obou stran válečného konflitku, např. ministr obrany USA McNamara a vysocí generálové Viet-minhu. Nechybí ani odposlechy z Bílého domu.

Věznice Andersonville

Věznice Andersonville (1996) (TV film)

Film pojednává o nejznámější věznici konfederace Andersonville ve státě Georgia v USA za občanské války Jihu proti Severu. Nahlíží na dění v táboře očima vojáků Unie, jež byli zajati v bitvě o Cold Harbor. Vypráví příběh plný lidského utrpení, strachu, nelidského zacházení, ponižování a trestů, jimž byli v průběhu vězení vystaveni nejen od dozorců, ale také od vězeňského gangu zvaného Raiders. Tito muži Unie čekají na jakékoliv zprávy o výměně vězňů. Místo toho jim ale tábor neustále přináší jen smrt.

Mí drazí Američané

Mí drazí Američané (1996)

Film pojednává o dvou bývalých amerických prezidentech. Russell P. Kramer a Matt Douglas spolu vždy soupeřili o politické vavříny slávy. Dvakrát proti sobě kandidovali na post prezidenta. Oba byli úspěšní. Nejprve uspěl Kramer za republikány a o čtyři roky později pro změnu za demokratickou stranu kandidující Matt Douglas. Ani jeden z nich svůj mandát neobhájil a Matt Douglase v dalších volbách poráží Haney. Za jeho pobytu v Bílém domě propuká korupční aféra a Haney se rozhodne vše hodit na Kramera. Ten si to ale nechce nechat líbit. Vyvolanými okolnostmi jsou oba exprezidenti uneseni vládním vrtulníkem. Podaří se jim uprchnout, vrtulník krátce poté exploduje a oni jsou teď sami v divočině. S postupem času se jejich vzájemná averze tupí a oba pochopí, že musí spojit své síly, aby celý skandál rozlouskli. Po řadě veselých příhod tak nakonec přeci jen začínají celou aféru pomalu rozplétat, až ji nakonec společně vyřeší.

Inja

Inja (2001)

První část Injy je příběhem malého černošského chlapce a farmářova psa, žijících ještě v době koloniální říše v jižní Africe. Druhá část nás už zavede do období po roce 1961 (vyhlášení nezávislosti JAR), kdy už jsou oba dospělí, a kdy celý příběh vrcholí.

Reklama