Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Biografie (4)

Luc Jacquet (režisér / scenárista / kameraman)

03.08.2011

Luc Jacquet je francouzský režisér, vědec a scénárista. Studoval etologii na Lyonské univerzitě a ve věku 24 let poprvé v rámci studie ornitologie navšívil Antarktidu, kde strávil 14 měsíců. Později se ještě pětkrát vrátil a na jižním pólu pobyl celkem tři roky. Naučil se tam filmovat tučňáky a tyto zkušenosti zásadním způsobem… (více)

Patrick J. Adams (herec / producent / režisér)

06.07.2011

Patrick J. Adams se narodil v kanadském Torontu. Vystudoval USC School of Theatre, kde v roce 2004 graduoval. Na televizních obrazovkách i filmovém plátně se začal objevovat ještě před dokončením studia. Získal roli v americkém seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY a filmu MLÁDÍ V TRAPU. Zahrál si vedlejší role v řadě seriálů, jako… (více)

Andrea Riseborough (herečka / producentka)

06.07.2011

Andrea Louise Riseborough je britská filmová, divadelní a televizní herečka pocházející z Whitley Bay. Vystudovala Royal Academy of Dramatic Art, kde v roce 2005 graduovala.Hned další rok po absolvování školy získala divadelní cenu Iana Charlesona za své vystoupení v Shakespearovově komedii Něco za něco a ztvárnění hlavní role… (více)

Yimou Zhang (režisér / scenárista / herec)

04.02.2007

Yimou Zhang se narodil roku 1951 v rodině, která sympatizovala s dříve vládnoucí Činskou národní stranou Kuomintag – ta byla v občanské válce poražena koumunisty. Celá jeho rodina byla vystavena posměchu a opovržení, Zhang proto zažil poněkud problematické dětství. Za kulturní revoluce, která začala v roce 1966, odešel ze… (více)

Reklama