Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

God's Not Dead (2014) 

Nevěřím. A nemluvím teď o Bohu, ale o filmu. I když se mi líbí nápad, příběh z mého pohledu nedrží pohromadě a je plný papírových postav, jejichž motivace vycházejí pouze z nutnosti posunout děj určitým směrem. Což je škoda. Navíc mi v takovém filmu, který má vést k víře - lásce, chybí větší otevřenost, více laskavosti. Ale dodívala jsem se do konce, i když s postupujícími minutami se pro mě film ztrácel v prázdnotě... A i když měl být film o argumentech a volbě, z mého pohledu sám žádnou nedal.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Ne tak dobré, jak by se mi líbilo. Vlastně dost jiné, než jsem čekala... Ale jako odreagování na večer tak akorát :-)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Kdyby to končilo polibkem, ještě bych dala tři... Ale pak už jsem jenom za brýlema unaveně zavírala oči. Podle ukázek, které spatřily světlo světa už před několika týdny (nebo měsíci? čas letí...) jsem čekala něco úplně jiného. A i když pak přečtení pár komentářů posunulo moje očekávání do správného směru (s tím, že to třeba nebude až tak špatné :-), tak to hodnocení nepomohlo. Nedrželo mi to pohromadě. Snaha o drama byla ve většině scén křečovitá, někdy jsem se smála na místech, kde to nemělo být na místě (ale díky za to, aspoň jsem se tolik nenudila :-)). Ale pár záchvěvů a lepších scén tam bylo, škoda že ne více (záměrného) vtipu. Protože vizuálně to byla zajímavá podívaná... ale trochu nudná.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Katastrofické filmy nemám nijak ráda. Ale na tenhle jsem se ze zvědavosti podívala... no a dostal mě. Asi zapůsobila ta esence "podle skutečného příběhu". A když se k tomu přidala dobrá filmařina, nepřehnaný tlak na emoce (i když je velmi silný, ale celkem nenásilný) a dobří herci, tak se to všechno spojilo ve filmový zážitek, kterého rozhodně nelituju.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

U téhle pohádky mě tak mrzí nevyužitý potenciál. Některé scény byly skvělé, ale jako celek to vůbec nedrželo pohromadě, kostřička scénáře se lámala pod kvalitu herců a výborných nápadů, až se rozsypala, takže mi v hlavě zůstal pocit nenaplnění... a přitom to mohlo být tak super.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Asi byla chyba, když jsem od toho filmu čekala něco mimořádného... protože když se mi pak dostalo jenom průměrné dramakomedie, tak jsem cítila zklamání. Navíc si asi vyrovnávání se (tedy terapii) polámané mysli představuju trochu jinak, takže mě film nezasáhl ani po myšlenkové stránce. Ale jinak se na to dívalo docela hezky, pár dobrých momentů, dobří herci... jenom si myslím, že z hlavy vyšumí velmi rychle... (ale tanec se mi líbil :-)

plakát

Magnolia (1999) 

Vlastně ani nevím, co o tomhle filmu napsat. Čekala jsem od něj mnohem víc; anebo spíš něco úplně jiného, než se mi dostalo. Takže můj hlavní pocit je zklamání, taky nepochopení. Asi se jazyk filmu míjel s mým, a i když jednotlivé příběhy snad měly co říct, tak pro mě zůstaly tak nějak... nedořečeny? Takže pocit zůstal takový matný a mlžný, neurčitý. A myslím si, že mi tento film ani dlouho neutkví v paměti, snad kromě postavy Toma Cruise... a toho malého superchytrého klučiny, který chtěl jenom více skutečné pozornosti.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Má oblíbená, možná i nejoblíbenější, pohádka, kterou jsem viděla snad stokrát. A jako malá hoka jsem se zamilovala do čerta s hodnotí vraníka (vlastně vlka) Ondry Vetchého :-)

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Já jsem se bavila :-) Asi se mi film trefil do nálady, která nebyla rozhodně naladěná ostře kriticky (protože určitě by se dalo vytknout plno věcí). Ale mi bylo fajn a pohádka byla taky fajn, smála jsem se, usmívala, nenudila se, necítila se trapně za tvůrce... Líbilo se mi Stonehenge, bavily mě rozhovory, Honza Komínek... A i když to nebyl vánoční zázrak, tak (co si pamatuju) nejlepší štědrovečerní pohádka za posledních pár let.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Málokdy se mi stane, že film přesně zapadne do mých očekávání. Ale s Hobitem to vyšlo. Úžasná vizuální podívaná, zábava, nostalgie po Středozemi, skvělý Martin Freeman, pár trochu patetických scén, smích asi i tam, kde úplně nepatřil... ale to nevadí, protože to mělo přesně tu atmosféru, na kterou jsem se těšila, z kina jsem vycházela v dobré náladě, aniž by mě nějak užírala nedočkavost na další díly... Nečekala jsem dalšího Pána prstenů (to vzhledem k předloze ani nešlo), ale ta esenece Středozemě a chuť jenom tak se pobavit - to bylo naplněno. Asi jsem konzumní divák :-) Po prvním shlédnutí 4*