Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Pohádka
  • Fantasy

Recenze (20)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Čekal jsem bizár a dostal jsem bizár, jestli se nekorektní humor ještě vyšroubuje o kousek výš, bude to na 5*.

plakát

Jedna rodina - Dětský den (2022) (epizoda) odpad!

Netuším, co na tomto "dílku" má být komediálního? Senioři alkoholici? Ženské osazenstvo v reálném životě buď nepoužitelné, nebo vykojené nebo manipulativní, mužské dementní a nesvéprávné. Mluvený prolog jak ze seriálu z 80. let, asi se potřebovalo ušetřit na další příběhy velké rodiny plné břeskutého humoru. Jenže ten se nedostavil.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Celkem slušný nadprůměr, co se týká TV pohádek. Obsazení, až na zahraniční výjimky, vynikající, konečně věkem odpovídající herci (myslím, že ve filmu byl zmíněn věk 25), v 16 opravdu životní moudrost hledat nelze. Pro kritiky: neznám zahraniční pohádku, na kterou bych se chtěl podívat znovu (kromě Shreka a Harryho Pottera) a až budu chtít na Vánoce sledovat existencionální drama se sociálním podtextem, bude se mnou něco špatně, a vlastně nejen na Vánoce.

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

Nečekal jsem moc a nedostal skoro nic. Nelogické, filmařsky bídné (kde je Renčovo řemeslo z jeho začátků?), otevřený závěr s bratrem hlavní hrdinky jako oslí můstek pro pokračování (jak naivní, Watsone). Bídná krimi s postavami, kterým je obtížné uvěřit. Hudského předchozí scénáře (Kriminálka Anděl, Hastrman, a především Labyrint) jsou také jiná třída. Další otázkou je, jestli u natáčení chyběl dramaturg, kostymér, hudební režisér. Pokračování prosím netočte, peníze se budou jistě hodit na jiný projekt.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Zajímavý a nestandardní pohádkový příběh, který ale opět dokazuje, nakolik je klíčová role scénáristy a dramaturga. Na druhou stranu pobavila a netrpěli jsme při jejím sledování nutkáním přepnout na jiný kanál.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Tak jestli tohle má být směr, kterým budou směřovat české seriály, tak z toho vlaku chci vystoupit. Je ale pravda, že jsem tuhle tematiku nikdy příliš nechápal. Ideální by bylo, všechny mafie vyzbrojit, zavřít někam, kde nikomu nevinnému neublíží, a ty, co přežijí, pak pozavírat. Na co nějaké psychologické sondy o životě fetek a jejich dealerů. P.S. Na třesení kamerou a rozkolísané úrovni zvuky nic uměleckého neshledávám. ČT umí, mohu-li posoudit posledních cca 5 let zpátky, podstatně lepší seriály.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

BOHUŽEL jsem četl knihy a teprve pak viděl seriál. Tedy abych byl přesný, knihy jsem četl několikrát, k tomu viděl původní seriál a zkusil i první hru. Na základě toho všeho si pak vysnil svět Zaklínače. Dívat se pak na seriál Netflixu je právě to BOHUŽEL.Scénář je chaotický, nesoudržný tam, kde se odchyluje od knižní předlohy. Zvlášť oslí můstky a dějové skoky se nepovedly (doppler, první setkání s Ciri, souboj Wilgefotze a Cahira, ...). Charaktery a vzhled postav se nejvíce liší u těch hlavních, zklamáním je Triss, Yennefer, Calanthé, vlastně mágové obecně, na Marigolda si člověk taky musí zvyknout, na jeho zpěv se zvyknout nedá. Podtrženo shrnuto, na zabití času OK, ale raději se zase přečtu knížky. Tam alespoň nebude multikulti obsazení.

plakát

Čertí brko (2018) 

Slušný standard, ale více alegorie na politickou situaci pro dospělé, než pro děti. Trochu se nabízí srovnání s Andělem páně, kde mnoho vtípků bylo nutné dětem vysvětlovat. Dal bych více, ale hudba a písničky mne moc nezaujaly.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Po dlouhé době film, který by se mohl i opakovat. Není bez chyb, chtělo by to zapracovat na částech, kdy se vlastně nic neděje, i toho dramatu je tam relativně málo, někdy jsem měl pocit poslepovaných, ale povedených samostatných skečů. Naopak se vyvedl casting, a neotřelá zápletka, kdy pohádka začíná tak, kde ostatní obvykle končí. Možná by pomohlo netočit na Vánoce pohádky 3, ale jen jednu, zato pořádnou. Po investici do scénáře, triků a dramaturgie by výsledek mohl být super.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Bohužel - promarněný potenciál. Výprava nádherná, zřejmá inspirace severskými legendami a Hobitem, ale proč nejsou využité náročné masky jinak, než prakticky jen do podtitulků. Bídné postsynchrony s dabingem. Mizerná dramaturgie, např děti se ptaly, co se na závěr stalo se zlými dřevorubci. To jim mám vyprávět, že i v pohádce platí "Lotr nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina"?. Není důvod ji sledovat vícekrát.