Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Na rozdíl od několika předchozích pokračování, která byla natočena pouze ke zvýšení zisku z legendárního snímku, se tento film drží atmosféry a myšlenky původní předlohy. Objektivně by to bylo tak za 4, ale tohle u mě prostě funguje, takže dávám 5.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Co říct… Perfektně napsaný scénář, který se výborně vyrovnal s časovou smyčkou. Herecké výkony na úrovni. Dech beroucí akce a efekty… Za mě 5*

plakát

Vznik nejdražšího auta světa (2011) (TV film) 

Souhlasím s PAVLISEM, že dokument je naprosto ne kritický, nicméně Pagani obdivuji již od momentu, kdy jsem poprvé viděl fotky Zondy S a to je pěkných pár let. Film nechá diváka náhlédnout pod sukně vývoje a výroby jednoho z nejvíce fascinujících aut světa a ukazuje člověka posedlého dokonalostí. 5* (nejsem nestranný)

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

I když v několika bodech souhlasím s verbalem, tak oceňuji zejména originální příběh. Souboj malého kluka se svou chybou je velmi silný a uvěřitelný. Herecké výkony také oceňuji. Horší moment bylo maminčino líčení jak na všechno přišla. To bych si odpustil a film ukončil otevřený. Určitě se z toho dalo vyždímat víc a proto 3*

plakát

Muž z oceli (2013) 

Zpravidla mám různé remaky docela rád a se zájmem sleduju jak autoři s klasikou naložili. Tady jsem při tom sledování přemýšlel co si vlastně šlehli a proč to je všechno tak megalomanské a na efekt s jedinou myšlenkou - ty tam "posaď se na prdel a sleduj co se bude dít".... Místo dramatu a nějaké myšlenky z klasického supermana mi z tohoto filmu utkvělo v paměti akorát to UFO plné namyšlených blbečků se sexy maskou na tlamě, našponovaný trikot hlavního hrdiny a demolice Manhattanu v tempu zběsilejším než by to zvládla lecjaká atomovka. Co je dobře zmáknuté jsou efekty (což je dnes snad standard), bohužel v té záplavě tříštícího se skla, odletujících kusů betonu a dvou šmouh (jedna černá a jedna modro červená) člověk vlastně ani nepostřehne nebo nestihne vstřebat řemeslné zpracování. Pro mě dost zklamání. Původně jsem dal 3*, ale při zpětném zhodnocení během psaní komentu snižuji na dvě.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

I přes to, že film působí při zpětném ohlédnutí až trochu moc kýčovitě, jsem se bavil a sežral ho i s navijákem. Co víc k tomu říct. Frantíkům se povedla jedna z nej komedií za poslední dobu a ode mě to mají tzv. "za plnej."

plakát

Černá labuť (2010) 

Tak tenhle film ve mě budí dost negativní pocity. Chvílemi jsem nevěděl jestli jsem magor já, Natalie nebo její matka. Jedna projekce stačila - určitě to není film, který bych si pustil ještě jednou.

plakát

Pevnost Apačů v Bronxu (1981) 

Blbá doba, blbý místo, blbý události a přes to nad míru sympatický film. Paul Newman je v něm parádně uvěřitelný a já si díky němu film užil. Užil jsem si to jako film, který zachycuje všechny aspekty života policajta a příběh ve stylu akčních filmů s polišema dneska.

plakát

Trans (2013) 

Film je hodně dobrý, nepředvídatelný i když v celkovém kontextu je to nakonec hodně jednoduché. Pro mě parádní podívaná, která mě bavila od začátku do konce.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Osobně nemám rád dnešní "horory" založené na odporných scénách - Hory mají oči, SAW 3 a dále... Wanova původní Hra o přežití mě fascinovala. A tohle? Geniální duchařina, za dlouhou dobu top počin tohohle žánru a jsem zvědavý, který film to v nejbližší době u mě dotáhne nebo třeba překoná. 100%