Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Povedený Scorsese jako vždy. Hudba velmi povedená a místa hodin, koleček, nádraží a v neposlední řadě i láska k filmu, to vše je okouzlující. Prostě nádherné! Čekal jsem víc tajemna okolo automatona, to jediné bych filmu vytknul. Jinak je to prostě příjemný filmový zážitek, který mohu jen a jen doporučit.

plakát

Anonym (2011) 

Na Anonym jsem se opravdu moc těšil. Zklamáním film nebyl, ale není to trhák co jsem čekal. Přeskakování v čase může být matoucí, ale ne k nepochopení. Příběh je více než dobrý, nad onou konspirační teorií jsem se i vážně zamyslel. Ale kdyby byl film ještě víc tajemný a s větším a nápaditým koncem dal bych i další hvězdičku. Takhle jen ***.

plakát

Hanna (2011) 

Po shlédnutí filmu jsem Hanně trochu ukřivdil a trochu jsem nechtěl připustit, že jde o béčkový film, protože jsem to jednoduše nečekal. Béčko to podle mého názoru je, ale jedno z lepších. Herecké obsazení mi sedělo dobře. Hlavní hrdinka bez úsměvu a bez soucitu, zlý padouch skvěle podaný Cate Blanchett a skoro nemělo co chybět k dobrému filmu. Zlomový bod bude scénář, kde se pár, a nebo naopak hodně moc, věcí nepovedlo, a tak celý film s dobrým soundtrackem spadl na nižší úroveň.

plakát

Ďábel (2010) 

Příjemný film tvářící se jako horor, ale jde spíše jen o thriller na dobrou noc. Celý film nevíte kdo by to tak mohl být a můžete si jen tipovat, což je celkem dobře propracovaná a poutavá atrakce filmu. Nicméně něco víc temného pořád chybí a nezapadá to do úplně funkčního hororu, u kterého bych se vážně moc bál a den poté se bál nastoupit do výtahu. Je to škoda, potřebovali jsme víc vyděsit.

plakát

Znamení (2002) 

Film, který ve vás zanechá dojem. Velice dramatická atmosféra přilétajících mimozemšťanů vás nenechá v klidu a i příběh Grahama a jeho rodiny, který má své rozuzlení na konci, dobře do filmu zapadá a tvoří z něj to nejlepší možné. Dokonalé hororové drama.

plakát

Melancholie (2011) 

Po Antikristu jsem chtěl něco stejně řekněme dechberoucího, ale bohužel jsem se nedočkal. První část ukazuje skvěle hrající Kirsten Dunst, kde jsem se vážně bál co od ní mohu ještě čekat a ani tohle jsem tak nějak nečekal. Dál je ale první půlka hodně prázdná, především pro ty, kteří nechtějí řešit hloubku filmu. Druhá půle se už zabývá více katastrofou samotnou, nicméně nečekejte televizní zprávy ze CNN a děsný povyk z amerických katastrofických filmů, ale naopak více realisticky a hlavně subjektivně zachycený život na "panství" před a při katastrofě samotné. Vizuálně skvěle zvládnutá katastrofa, a nespočet zachycených pocitů, a hudba podbarvující opět pocity navyšuje kvalitu filmu, ale stejně ve mně film vyvolal pocit nenaplněnosti, což je velká škoda.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Film se zajímavou a hlavně novou formou "matrixu", ačkoliv se přirovnání hledá těžko. Jake Gyllenhaal se předvedl v tom nejlepším světle a hlavně konečně s uvěřitelnou rolí. Děj se nějakým způsobem, i když místy by to mohlo být lepší, sune dopředu a funguje to dobře. Škoda závěru, který by byl jinak hodně emotivní.