Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V jednom z moderných amerických mrakodrapov uviazne päť ľudí vo výťahu. Dve ženy a traja muži. Čo spočiatku vizerá ako bežná, menšia nepríjemnosť sa zmení na desivú drámu. A z desivej drámy sa stane strašidelný horror. V zaseknutom výťahu sa začnú diať vskutnu zvlášne veci. Pretože samotný "Diabol" tu rozhoral svoju pekelnú partiu. Od filmu s tak klišé názvom som nečakal, že ma dokáže zaujať. Ale prišlo príjemné prekvapenie. Je to celkom solidný, dosť dobre natočený okultný horror. *** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napětí Ďáblovi nechybí, otazníky se vrší také úspěšně, ale přesto je těžké utišit ten hlas, který říká, že vše mohlo být ještě mnohem lepší. Nesympatické postavy jsou možná záměrem, zklamání z pointy ale určitě ne. Logických děr se najednou vyrojí až překvapivě moc a z nervy drásajícího thrilleru se tak stane jenom mysteriózní jednohubka. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nezvratný osud ve výtahu, kde nahradíte smrt za ďábla a vypiplané smrti za tmu.. A já tmu nemám ráda! Pointa nepřekvapující, atmosféra ucházející, ďábel byl odhalen předem (i když váhala jsem ;o) Na Chrise a Logana se hezky koukalo. Nic co bych už neviděla a nic na co bych se koukla ještě jednou. Čistý průměr ve svém oboru. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Scéna behu za čiapkou z 15tej minúty, zakončená prudkým sekom kamery na pohľad z mrakodrapu, bola pre človeka, ktorý ma strach z výšok, veľmi nepríjemnou vložkou. Čo sa filmu samotného týka, hodnotím ho tromi hviezdami, pretože ma nenudil, udržal si moju pozornosť, za čo treba vďačiť aj krátkej stopáži, no taktiež celkom pútavému dianiu pred kamerou. Za čo ale dve hviezdy strhávam je chabé herecké obsadenie, z ktorého naozaj nikto v dobrom nevyčnieval a koniec koncov na to, že sa píše k snímku žáner horor/thriller som sa teda vôbec nebál a to som Devila pozeral sám o 10tej v noci. Sledovateľná záležitosť, ale žiaden ťažký nadpriemer. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!! Jste lháři, zloději, násilníci, vrazi, prostě amorální, asociální ksindl? Pak používejte k vertikálnímu pohybu v interiérech výhradně schodiště. Utužíte fyzičku a znepříjemníte silám zla svou likvidaci a následný transport do plamenů pekelných. Jak mě "Devil" překvapil vcelku solidní atmosférou a kupodivu zajímavým dějem (který nepřináší vůbec nic nového a přesto baví, také díky přiměřené stopáži), tak mě nasral závěrem, kde už mi chyběly akorát andělské chóry a svatozáře planoucí nad hlavami kajícníků. Vyřešit to fízl dle Starého zákona, byla bych spokojená, ale na ty pseudohumánní sračky o odpuštění (kdo do tebe tvárnicí, ty do něj bagetou... nebo tak nějak) fakt nejsem zvědavá a málem to "Ďábla" stálo hvězdičku. 71% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama