Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený satanský horror o tom, že každý jest štěstím svého strůjcem a za chyby se platí. Příběhů s výtahem je několik, mně se vybavil starší německý snímek Výtah s G.Georgem, ale tam šlo čistě o žánr katastrofický. Klaustrofobní prostředí stísněného prostoru, osazenstvo obyčejných lidí, kteří nakonec úplně obyčejní nejsou, a temné síly navrch. Zatmívačky musely být v kině působivé, hlavně když je k tomu doprovázely úděsné zvuky. Vůbec hudba celkově by si zasloužila velkou hvězdu, jelikož vytváří onu tajemnou atmosféru zla. Jistě, vybaví se nejméně Čelisti+řada temných horrorů, ale dunivé basy jsou natolik podmanivé, že to nevadí. Hned v úvodu mě zabrněly nohy při sledování scény na střeše mrakodrapu. Čekal jsem, že tu čepici chytne... Jinak rozuzlení není zcela překvapivé a rozhodně bych od ďábla žádné ústupky neočekával, to překvapivé je. Líbilo se mi sdělení: -Neboj se, pokud je Ďábel, pak je i Bůh-. Jen jestli je každý z nich zrovna tam, kde jsou potřeba... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napětí Ďáblovi nechybí, otazníky se vrší také úspěšně, ale přesto je těžké utišit ten hlas, který říká, že vše mohlo být ještě mnohem lepší. Nesympatické postavy jsou možná záměrem, zklamání z pointy ale určitě ne. Logických děr se najednou vyrojí až překvapivě moc a z nervy drásajícího thrilleru se tak stane jenom mysteriózní jednohubka. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Kdo je kdo, mi bylo jasné cca po dvaceti minutách, jak to asi bude odsejpat se taky dalo poznat, jen ten konec mě trochu zaskočil. Ďábel a pravidla? Super, pokud je to tak, vůbec není nic ztracené, protože dostat se z pekla je jen o podrobné znalosti pravidel a šikovnosti v práci s nimi:-)) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Já vím, proč nejezdím (rád) výtahem s cizími lidmi. Nikdy totiž nevíte, kdo jsou, co mají za sebou a jestli náhodou jeden z nich není samotný pán zla… :-) Devil je zpočátku hodně parádní atmosférický horor (místy jsem se opravdu bál) s ne moc známými herci (což je dobře, podporuje to atmosféru). No co vám budu povídat, už v polovině filmu jsem vymýšlel krásný komentář, který obhájí plný počet, jenže od takové poloviny filmu napětí postupně klesalo, atmosféra už nebyla tak krásně "hororová", co na začátku, a já se přestával bát. Navíc, to rozuzlení… no, řekněme, že jsem si přál, ať to skončí trochu jinak (nechci tu spoilerovat, schválně jestli vy dobře odhadnete, kdo je kdo). Nicméně na ploše 80 minut je tohle přímo zázrak. Dowdle se u mě dost solidně zapsal a jsem zvědavý, jaký projekt si vybere příště a jestli znovu spojí síly se Shyamalanem (který napsal vcelku dobrý scénář). 80 % s tím, že za nějaký čas si tuhle (ne)jízdu výtahem dám určitě znovu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V jednom z moderných amerických mrakodrapov uviazne päť ľudí vo výťahu. Dve ženy a traja muži. Čo spočiatku vizerá ako bežná, menšia nepríjemnosť sa zmení na desivú drámu. A z desivej drámy sa stane strašidelný horror. V zaseknutom výťahu sa začnú diať vskutnu zvlášne veci. Pretože samotný "Diabol" tu rozhoral svoju pekelnú partiu. Od filmu s tak klišé názvom som nečakal, že ma dokáže zaujať. Ale prišlo príjemné prekvapenie. Je to celkom solidný, dosť dobre natočený okultný horror. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)
  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama