Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré a né že né. Film těží především ze skvělé atmosféry v netradičním prostředí. Já osobně mám ve filmech rád situaci "odříznuti od světa", ať už je to v jedné místnosti, na lodi, na lanovce nebo třeba ve výtahu. Atmosféra a tajemné neznámé je to, z čeho film nejvíce těží. Děj je jaký je, není to sice žádný odvaz, ale na druhou stranu to není ani nějaké špatné, film jsem si užíval a některé momenty byly perfektní. PS: Takový ten film, co chci po čase vidět zas a znovu. 75% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách. Až při hodnocení zjišťuju, že režisér je tvůrce filmu Poughkeepsie Tapes, který se mi také velmi líbil. Johne Ericku Dowdle, u jiných možná ne, ale u mě to máš hodně dobrý. (2021: Uběhlo jedenáct let a z hlavy si vzpomenu jen na dva horrory, které Ďábla za tu dobu překonaly. Vzhledem k tomu dnu, na němž se dnes žánr nachází, přidávám pátou hvězdu bez většího váhání.) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesná režie a opravdu rychlý scénář s množstvím nápadů a efektních vychytávek povyšují tento spíše béčkový horůrek nad hromadu svých klišovitých duchařských bratříčků. Atmosféra sice není kdovíjak mrazivá, ale na udržení bedlivé pozornosti bohatě stačí, herci v rámci možností slušní a přesvědčiví. No a závěrečná pointa, na kterou jsem byl s přibývajícím časem a zjištěními čím dál více zvědavý, byla podána poměrně smysluplně a nenarušila pečlivě budovaný příběh opírající se o jednu jednoduchou stěžejní myšlenku, která mi ale tak dobře podaná zajistila (ne)příjemnou a nepolevující podívanou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka, který sice výtečný nápad nevytěží úplně na dřeň, ale v potemnělém sále, s výborným zvukem, funguje na jedničku. Na otázku ‚Kdopak asi by to mohl…?‘ si zřejmě nakonec hodně lidí tipne správně, ale vzhledem ke stopáži to funguje docela slušně, i když kamera stráví hodně času poletováním po budově a ne v inkriminovaném výtahu. Konec diskutabilní, ale přeci jenom to vychází z obyčejné povídačky... a Shyamalanovy hlavy. Dowdle je každopádně talent. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Ďábel si s lidma rád hraje a lidskou duši lze velmi dobře naplnit strachem, ještě horší to je, když visíte několik podlaží nad pevnou zemí a aby toho nebylo málo, jste loutky pro nechutné hrátky s tvorem, od kterého si každý drží velký odstup. Děj dobrý, tajemství lze jen těžko rozluštit a vše vyplouvá na povrch postupně, až všechcny souvislosti začnou dávat smysl. Spoiler: Já si od začátku myslel, že s tou bábou není něco v pořádku. :D ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno