Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slibná premisa, která se mohla změnit v hutný atmosférický horor s pocitem nejistoty, která nakonec skončila naprostým neúspěchem. Postavy jsou nesympatické a nemáte důvod jim držet palce, dialogy nefungují a celé mi to přišlo, až na úvodní titulkovou scénu, nudně natočené a naprosto bez nápadu. Chyběl mi tady nějaký moment překvapení. Vždyť kdo je ten zmiňovaný ďábel jsem si tipnul správně už jen podle traileru! Výtahová story už tak ztrácí polovinu ze své ne moc velké napínavosti a paradoxně víc mě zajímala story okolo detektiva, která tam ale byla na druhou stranu naprosto zbytečná. Stejně jako celý tento film. Shyamalan by měl své nápady dávat realizovat někomu talentovanějšímu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lži, které si nalháváme sami sobě nás vedou k NĚMU...... Ďábel se s tím nesere (je to ďábel..). Narve 5 lidí do výtahu a nechá nás přemýšlet, jestli je kravaťák, černoch, baba seniorka, týpek z armády či vyzývavá holčina. A jelikož je to ten správný tým (Ďábel se neplete!) můžeme si tak akorát přát, aby to takhle fungovalo doopravdy. Ale jinak to zase taková bomba není. Jistou zajímavost přinášejí lekačky, výtahová paranoia a čekání na NĚHO, ale že bych to musel vidět dvakrát...? A teď, když víte kdo jsem, jste připravení, až na vás bude řada? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Z ničeho nic mi začal padat chleba namazanou stranou k zemi. 2.) Ďábla není nikdy dost. 3.) Mám rád filmy, který trvají 75 minut. 4.) Dneska určitě neumřu! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!! Jste lháři, zloději, násilníci, vrazi, prostě amorální, asociální ksindl? Pak používejte k vertikálnímu pohybu v interiérech výhradně schodiště. Utužíte fyzičku a znepříjemníte silám zla svou likvidaci a následný transport do plamenů pekelných. Jak mě "Devil" překvapil vcelku solidní atmosférou a kupodivu zajímavým dějem (který nepřináší vůbec nic nového a přesto baví, také díky přiměřené stopáži), tak mě nasral závěrem, kde už mi chyběly akorát andělské chóry a svatozáře planoucí nad hlavami kajícníků. Vyřešit to fízl dle Starého zákona, byla bych spokojená, ale na ty pseudohumánní sračky o odpuštění (kdo do tebe tvárnicí, ty do něj bagetou... nebo tak nějak) fakt nejsem zvědavá a málem to "Ďábla" stálo hvězdičku. 71% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré a né že né. Film těží především ze skvělé atmosféry v netradičním prostředí. Já osobně mám ve filmech rád situaci "odříznuti od světa", ať už je to v jedné místnosti, na lodi, na lanovce nebo třeba ve výtahu. Atmosféra a tajemné neznámé je to, z čeho film nejvíce těží. Děj je jaký je, není to sice žádný odvaz, ale na druhou stranu to není ani nějaké špatné, film jsem si užíval a některé momenty byly perfektní. PS: Takový ten film, co chci po čase vidět zas a znovu. 75% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Kdo je kdo, mi bylo jasné cca po dvaceti minutách, jak to asi bude odsejpat se taky dalo poznat, jen ten konec mě trochu zaskočil. Ďábel a pravidla? Super, pokud je to tak, vůbec není nic ztracené, protože dostat se z pekla je jen o podrobné znalosti pravidel a šikovnosti v práci s nimi:-)) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama