Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Shit 

všechny recenze uživatele

Už sem viděl vraždící auto, vraždící počítač, vozíčkáře co ujede motorce a Davida Hasselhoffa bez trička, ale inteligentní a vražící výtah teda ještě ne. No žádnej extra nápad to teda neni, ale pár slušnej smrtí Maas připravil a takovou hormádku známých tváří sem v podobných filmech ještě neviděl, krom toho je to první film ve kterým sem místo slova zkazit slyšel sprasit a to se musí ocenit ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Výtah smrdí. Když v něm rodí šestice mamin naráz, ještě aby nesmrděl. Ale von se sám občas i otevře, takže vyvětráno a už může zase pendlovat nahoru dolů kosmickou rychlostí. V garážích vcucnout nějakýho skejtra a během dvou vteřin ho vyflusnout v jednavosudesátým hlavou napřed. Leť ptáčku, leť. Boha jeho, to byla zase pitchovina. 25% P.s.: Naomi byla prima. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jak už tomu bývá v Nizozemsku zvykem: pokud tu vznikne výborný thriller, potažmo horor, brzy se dočkáme toho, že jeho vlastní autor stvoří jeho hollywoodskou verzi. Zatímco např. Spoorloos George Sluizera až tak Zahádným zmizením zneváženo nebylo, Dick Maas svému povedenému De Liftu příliš neprospěl. Výtah smrti je koncipován jako míšenina popcornové podívané s černohumorným trashem a lépe funguje rozhodně druhá část této koncepce, ano výtah plný těhotných žen, slepec se zelenými vlasy mají cosi do sebe. Plodová voda, pomočivší se chlapec také snímek svým způsobem ochucují. Popcornová složka je ale zoufale okoukaná, odhadnutelná a nepříliš dobře zdramatizovaná. Ústřední herecká dvojka nepředvádí až na několik slovních výjimek nic převratného a závěrečná akční scéna nepůsobí ani akčně, ani humorně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Ingmar Bergman ??" - "Herec, ty troubo !!" - "Jó, ten byl v Casablance, že jo ?!" Neskutečně bizarní a místy prvoplánovitě nablblým dialogům navzdory nečekaně i nesmírně zábavný remake, či spíš variace, a splatterová hříčka, pro holanďany typicky téměř bez exploatace.. Tulipán Dick Maas zde odvážně ozvláštňuje hollywoodský žánrový rutinou vyčerpaný rámec holandskou hororovou školou většinou záměrně stojící na pomezí sebeparodie, byť tím ze snímku činí jeden obrovský hybrid.. Nicméně podobně svěží vítr nelze neocenit.. A to skvostné obsazení rovněž zaslouží pozornost.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Robil som si srandu.“ – „Ale tu sa od rána nikto ani raz nezasmial.“ V roku 1983 nakrútil Dick Maas v holandskej produkcii horor DE LIFT (VÝŤAH), ktorý som nevidel. V roku 2001 nakrútil v holandsko-americkej koprodukcii remake. Výsledok ma nepríjemne prekvapil; nečakal som, že dobrý nápad (mrakodrap s vraždiacim výťahom) bude tak mdlo až televízne spracovaný. Slabý, bez atmosféry, šťavy, príchuti... bez všetkého, čo robí dobrý horor dobrým hororom. Pritom snímka obsahuje teoreticky všetko, čo by správny horor obsahovať mal: od fajn gore a tradičných prímesí žánrových scenárov (indiánsky cintorín), cez kvalitné herecké obsadenie podporných roličiek (Hedaya, Roryn dedko, Ron Perlman, Michael Ironside) až po fyzicky ako-tak atraktívnu Naomi Watts ako nemožnú reportérku, snažiacu sa s mladým, pre vec príliš skautsky zapáleným elektrikárom, prísť záhade na kĺb. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Když Jennifer a Mark najdou na Harvardově webové stránce informace o Gunterovi Steinbergovi, čtou zde, že se narodil 15. dubna 1951, což je také datum narození režiséra Dicka Maase. (HappySmile)
  • Režisér Dick Maas neskôr povedal, že film nefungoval dobre, pretože si na natáčaní nerozumel s hercom Jamesom Marshallom. Maas nechcel, aby Marshall bral film príliš vážne, ale Marshall väčšinou nepočúval jeho pokyny. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu sa v USA oneskorila o 2 roky, a to kvôli teroristickým útokom z 11. septembra 2001. Film absolútnou náhodou obsahuje zmienky o terorizme v New Yorku, takže film nechytil správnu dobu na vydanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama