Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl vraždit kdeco od psychopatů s různejma stupněma poruchy přes zmutované cokoliv až po posedlý bagr, ale výtah je pro mě novinkou. Věděl jsem, že to bude strašná blbost, ale tady zafungovalo kouzlo nechtěného, takže se z Výtahu smrti stala celkem obstojná veselohra. No Naomi na tohle asi nevzpomíná v nejlepším. 10% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Výtah smrdí. Když v něm rodí šestice mamin naráz, ještě aby nesmrděl. Ale von se sám občas i otevře, takže vyvětráno a už může zase pendlovat nahoru dolů kosmickou rychlostí. V garážích vcucnout nějakýho skejtra a během dvou vteřin ho vyflusnout v jednavosudesátým hlavou napřed. Leť ptáčku, leť. Boha jeho, to byla zase pitchovina. 25% P.s.: Naomi byla prima. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva ve všech ohledech, blbá až dementní zápletka, k tomu ještě špatně podaná - místo napětí nechtěný humor... A snad právě proto film působil stupidně zábavným dojmem. Ovšem měla jsem lepší věci na práci, takže jsem nedokoukala a nemyslím, že jsem o něco přišla. Za těch pár desítek minut pochechtávání - 25%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Robil som si srandu.“ – „Ale tu sa od rána nikto ani raz nezasmial.“ V roku 1983 nakrútil Dick Maas v holandskej produkcii horor DE LIFT (VÝŤAH), ktorý som nevidel. V roku 2001 nakrútil v holandsko-americkej koprodukcii remake. Výsledok ma nepríjemne prekvapil; nečakal som, že dobrý nápad (mrakodrap s vraždiacim výťahom) bude tak mdlo až televízne spracovaný. Slabý, bez atmosféry, šťavy, príchuti... bez všetkého, čo robí dobrý horor dobrým hororom. Pritom snímka obsahuje teoreticky všetko, čo by správny horor obsahovať mal: od fajn gore a tradičných prímesí žánrových scenárov (indiánsky cintorín), cez kvalitné herecké obsadenie podporných roličiek (Hedaya, Roryn dedko, Ron Perlman, Michael Ironside) až po fyzicky ako-tak atraktívnu Naomi Watts ako nemožnú reportérku, snažiacu sa s mladým, pre vec príliš skautsky zapáleným elektrikárom, prísť záhade na kĺb. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na takovou kravinu je to fakt dobře obsazené a musím uznat, že mě to docela bavilo. Scéna s těhotnejma ženskejma ve mně vyvolala i solidní tíseň. Je tam k vidění pár brutalit, ale koukatelné je to díky fajn ústřední dvojici. Hlavně Naomi Watts je tam fakt kočka. A finále s likvidací výtahového megamozku bazukou musíte vidět :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Premiéra filmu sa v USA oneskorila o 2 roky, a to kvôli teroristickým útokom z 11. septembra 2001. Film absolútnou náhodou obsahuje zmienky o terorizme v New Yorku, takže film nechytil správnu dobu na vydanie. (Arsenal83)
  • Když Jennifer a Mark najdou na Harvardově webové stránce informace o Gunterovi Steinbergovi, čtou zde, že se narodil 15. dubna 1951, což je také datum narození režiséra Dicka Maase. (HappySmile)
  • Režisér Dick Maas neskôr povedal, že film nefungoval dobre, pretože si na natáčaní nerozumel s hercom Jamesom Marshallom. Maas nechcel, aby Marshall bral film príliš vážne, ale Marshall väčšinou nepočúval jeho pokyny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama