Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Rychlé šípy

Rychlé šípy (1969)

Velmi zdařilá adaptace dvou Foglarových románů, které scenáristé umně skloubili v jeden celek samozřejmě za cenu rezignace na úplnost, a tudíž s vypuštěním mnoha motivů a celkovým překopáním fabule, což ovšem nijak nesnižuje nezpochybnitelnou charismatičnost sugestivně pojatého černobílého ztvárnění a celkové vyznění snímku, korunované mistrnou hudbou Jiřího Šusta. Nepřekonatelné...

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Pro mě osobně je to nejlepší seriál v historii československé kinematografie vůbec, dodnes (prosinec 2010) ničím nepřekonaný. Po všech stránkách dokonalý dílo. Skvělou práci odvedl rovněž hudební skladatel Karel Svoboda.

Třicet případů majora Zemana

Třicet případů majora Zemana (1974)

Bezesporu už o tom zde byla řeč, ale přesto bych vyzdvihnul vynikající hudbu Zdeňka Lišky, která v mých očích (či spíše uších) posouvá seriál hodně nad průměr. Ideologii nechávám stranou, je tam, tu okázalá, tu plíživá, to seriálu nikdo neodpáře, ale nemá smysl kvůli tomu zabředávat do vášnivých, leč ve své podstatě neefektivních diskuzí a polemik.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Revokace někdejší doby by byla vcelku zdařilá, nebýt však scenáristy, který patrně nemá sebemenší lingvistické ponětí o době před 40 lety – repliky typu "Tak to je supr!" působí přinejmenším jako pěst na oko, v tomhle případě vlastně spíš jak pěst na ucho! Skutečně neskutečnej jazykovej šlendrián! ... Druhá série se dokázala vyvarovat "chyb" série první, a tudíž uděluju absolutorium. (14. 11. 2011) A postupem doby se ze seriálu stává velice solidní a fundovaná sociologická reminiscence někdejších časů. (3. 2. 2012) V díle nazvaném Perestrojka lze při zprávě o rezignaci G. Husáka a následném zvolení M. Jakeše jako podkres zaslechnout sugestivní hudbu Karla Mareše, která pochází původně z filmu Jaroslava Balíka Slečna Golem (1972). (11. 3. 2012)