Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Co říct? Snad že je to nejlepší seriál všech seriálů a totální kult. Můžu se na to dívat stále dokola, a nepřestává mě to bavit. Nejvíc mě ale baví Ross, Chandler a Joey. Asi se na to mrknu znova od začátku.

Dexter

Dexter (2006)

Nejlepší kriminální seriál všech dob, nejlepší kladný-záporný seriálový hrdina všech dob, nejlepší intro všech dob. Tohle je dámy a pánové Dexter. Ještě nikdy v životě (seriálovém či filmovém) mě nic nepohltilo jako Dexter. Kdo by řekl že budu fandit masovému vrahu? Už jen samotná psychologie Dextra Morgana je něco výjimečného. A soundtrack je také vynikající. Tonight's the night...

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Opravdu geniální seriál z prostředí geeků. Stačí jeden díl kdy Sheldon zaperlí a strčí celé IT Crowd do kapsy. Sheldon je opravdu hodně impozantní seriálová postava. Jeho genialita, jeho místo, umíněnost a "smysl pro detaily" (Monica z Přátel je proti němu hadra), komiksová trička či memorabilie z filmů snad nemá obdoby. Každým dílem se seriálu dostávám pod kůži víc a víc (asi si koupím xbox 360 a začnu pořádat Halo večery). Z postav se mi pak dále nejvíc líbí Rajesh "Mocca" Koothrappali. Je tichý, nemluví se ženami, šeptá Howardovi do ucha, ale co z něho vypadne to fakt stojí zato, ještě k tomu ten úsměv a indický přízvuk. Ovšem i ostatní postavy mají co říct a určitě nejsou do počtu (Penny bych bral). Jinak pokud se chcete opravdu zasmát a ocenit rétoriku Shledona, nepouštějte si dabovanou verzi, přijdete o hodně. Hodně velká konkurence pro můj žebříček v seriálech, leč Přátelé jsou asi nedostižní. A nějakou hlášku na závěr? Je jich tolik, že nevím kterou bych upřednostnil. Bazinga!

Black Books

Black Books (2000)

Nejlepší britský seriál vůbec. Bernard Black, obchchodník kterého si musíte zamilovat, je ta nejlepší seriálová postava co jsem kdy viděl. Jeho ódy na víno a cigarety neměly chybu. Fakt paráda.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Další úžasný seriál od Grahama Linehana. Tohle bylo zase něco výjimečného. Britský humor miluji, stejně jako humor Mosse a Roye. Moss? Typický ajťák a přesně takový člověk je můj známý, který by ho mohl hrát z fleku. Vážně! Nezapomenu hlášku "IT oddělení. Zkoušel jste to zapnout a vypnout?" Fakt masakr!

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Tomuto seriálu jsem přišel na chuť později, ale teď vím že je to skvělý předchůdce Black Books a IT Crowd. Nejvíc mě baví Lister a také Holly ale jako chlap (ženská Holly moc vtipu nepobrala), Magor Lister, největší Narcis Kocour a také Kryton. Kdyby mi někdo řekl, která scéna mi nejvíce utkvěla v paměti, tak mu řeknu že Rimmer jako generál voskové armády filozofů a pacifistů a jeho hlášky jako: "Gándhí, 50 kliků!"

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Skvělé. Dokonce sám Alan Alda povyšil naši českou verzi MASHe o level výš než je ta původní.