Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (21)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

19. června 2008 měl snímek v londýnské O2 Areně nejpočetnější premiéru v britské historii - zúčastnilo se jí 10 000 lidí.

Yankee Doodle Dandy

Yankee Doodle Dandy (1942)

4. července 1985 se film stal prvním v historii, který byl převeden z černobílého na barevný.

Generál Patton

Generál Patton (1970)

Téměř polovina rozpočtu byla vynaložena na vojáky a zařízení pronajaté od španělské armády.

Generál Patton

Generál Patton (1970)

Mnoho citací ze zahajovacího projevu jsou skutečná slova George S. Pattona. Avšak ne všechny z nich byly proneseny najednou a řeč je tedy směsicí Pattonových výroků.

Generál Patton

Generál Patton (1970)

Americké a britské filmové tanky jsou typu M-24 Chaffee, které byly používané za 2. světové války. Německé tanky jsou však americké tanky M-47 a M-48 poválečné výroby. Ironií je, že tanky M-47 a M-48 jsou nazývány "Patton“.

Bourák

Bourák (1993)

Záznam zápasu, na který se trenér Parseghian (Jason Miller) dívá, když se Rudy (Sean Astin) přijde zeptat, zda by se mohl převléknout, je ze zápasu, ve kterém Rudy skutečně hrál.

Bourák

Bourák (1993)

Natáčení se zúčastnil i skutečný Rudy. Spatřit ho můžeme jako fanouška v hledišti v závěru filmu.

Bourák

Bourák (1993)

Skutečný Dan Devine, které ve filmu ztvárnil Chelcie Ross, byl rozzlobený kvůli scéně, ve které několik hráčů položilo své dresy na jeho stůl jako formu protestu. Podle Devina k případu nikdy nedošlo a kdyby ano, byli by dotyční hráči z týmu vyhozeni.

Bourák

Bourák (1993)

Ve scénách ze zápasu, kdy hraje Rudy (Sean Astin), jsou na dresech hráčů jména herců a členů štábu.

Bourák

Bourák (1993)

Ve skutečnosti Rudy (Sean Astin) nemá bratra Franka. Postava Franka (Scott Benjaminson) představuje všechny, kteří Rudymu říkali, že to nedokáže.

Bourák

Bourák (1993)

Mnozí kněží a různí zaměstnanci Notre Dame ve filmu jsou skuteční místní pracovníci.

Kipur

Kipur (2000)

Film je založen na vlastní zkušenosti režiséra Amose Gitai, když byl součástí záchranné skupiny během Jomkipurské války a jeho vrtulník byl sestřelen syrskou střelou v den jeho 23. narozenin.

Nanking! Nanking!

Nanking! Nanking! (2009)

Počet obětí masakru není znám. Mezinárodní vojenský tribunál pro Dálný východ odhadl jejich počet na 260 000 civilistů, jiné odhady ale hovoří až o 430 000. Počet znásilněných je odhadován na 20 000 až 80 000.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Scény s duchem Bruce Leeho (Tai Chung Kim) a Jasonem Stillwellem (Kurt McKinney) byly natáčeny s oběma herci hovořícími různými jazyky, aniž by si navzájem rozuměli. Oba se drželi nápovědy v pozadí kamer a Kimův (Tai Chung Kim) hlas byl později nadabován anglicky.

Reklama